Eskişehir'de koronavirüs vaka sayılarında artış devam ediyor. Kentte bir dizi önlemler alınmaya başlanırken, son olarak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş ve üstü vatandaşlara belirli saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirmişti. 

Saat 10'dan önce ve 16'dan sonra dışarı çıkmaları yasak olan 65 yaş ve üstü vatandaşların bu saatlere uymaları için sık sık uyarılar da yapılıyor. 

Eskişehir Ekspres'in WhatsApp ihbar hattına ulaşan görüntülere göre, bazı toplu taşıma araçlarında gün içinde 65 yaş üstü vatandaşlarla görevlilerin, kısıtlama konusunda tartışmalar yaşadığı gözlendi.

Odunpazarı istikametinden saat 16.15'te belediye otobüsüne binen iki 65 yaş üstü çift, şoförün tüm uyarılarına rağmen toplu taşıma aracından inmek istemedi. 

Görüntülerde, araçtan inmeleri için bir süre yaşlı çifti ikna etmeye çalışan ve kurallara uymaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğu görülen şoför, kendisinin kısıtlama konusunda bir feragatta bulunamayacağını, alınan kararın herkes için geçerli olduğunu, aksi halde birlikte ceza yiyeceklerini söylüyor. 

Zor ikna edilen çift bindiği durakta tekrar inmek zorunda kalıyor. 

Belediyeden bir uyarı daha

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile kentte 65 yaş ve üstü vatandaşlara getirilen kısıtlama hakkında bir uyarıda daha bulundu. 

Duyuruda "Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu’nun almış olduğu karar ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu taşımadan faydalanabilme saat aralığı, maske takmak ve mesafe kurallarına uymak şartıyla 10.00-16.00 olarak değiştirilmiştir. Bu saat aralığı dışında lütfen evden çıkmayınız" denildi.