Eskişehir Ekspres'in Ağustos sayısına konuk olan Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, ilçelerinde koronavirüs vakasına rastlamadıklarını söyledi. 

"Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs sürecinde belediye olarak yapmış olduğunuz çalışmalardan bahseder misiniz?" sorusunu cevaplayan Başkan Çam, Eskişehir Ekspres'e şu açıklamalarda bulundu:

"Korona virüsle mücadele kapsamında Belediye olarak bizde süreci iyi işletmek adına birçok çalışma yaptık. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu salgın hastalık sürecinde ilçemizde herhangi bir Covid-19 vakasına rastlanılmamıştır. Kaymakamlığımız ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile ortaklaşa maske üretimimiz oldu. Yaklaşık 15 bin maske ürettik ve halkımıza ücretsiz dağıttık halen de dağıtmaya devam ediyoruz. Bunun yanında düzenli olarak umuma açık alanlar, çocuk oyun parkları, resmi daireler, toplu ulaşım araçlarımız da dezenfeksiyon çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kurulan Vefa Sosyal Destek grubuna destek sağlayarak 65 yaş ve üzeri büyüklerin talep etmeleri durumunda günlük alışveriş ve ihtiyaçlarını giderdik. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği koronavirüs genelgesi kapsamında, Sarıcakaya Belediyesi ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden kapalı kaldığı süre zarfında kira almadık. Her hafta Cuma günleri ilçemizde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarımıza kolonya, eldiven ve maske dağıtımını gerçekleştirdik"

 Röportajın tamamına aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz 

Ne vadettiysek tek tek yerine getiriyoruz (Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam'la özel röportaj)