Eskişehir'in en büyük mahallesi olan Emek'te bir tane bile noter olmaması tepki çekiyor. Vatandaşlar nüfus yoğunluklarına rağmen yeteri kadar hizmet alamamaktan şikayet ederken, mahallede uzun yıllar esnaflık yapan iş insanı İbrahim Hüsrev Destici, Emek Mahallesi'nde bir noter olması gerektiğini gündeme getirdi. Mahalle muhtarı Sibel Akıl'a seslenen vatandaşlar da aynı görüşte. 

Destici, Noter talepleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eskişehir, Emek Mahallesi, Erenköy ve 71 Evler Mahallesi ile bbirlikte nüfusu yaklaşık 100.000 dir. 5 bin 10 bin nüfuslu yerlerde dahi Noter varken Emek Mahallesi'nde noter bulunmaması ciddi bir eksikliktir. Bu konuyu gündem için açıyoruz. Hatta, önceki yıllarda verilen söz de tutularak Yunus Emre ilçe kurulmalı" dedi. 

"Her işimizde merkeze inmek istemiyoruz"

Emek Mahallesi'nde yaşayan Esnaf Ahmet Bal, Noter hizmetinin merkezdeki yoğunluğu da azaltacağını belirterek, "Bizler bu kadar nüfus her işimizde merkeze iniyoruz. Noter de bu hizmetlerden biri. Koronavirüsün olduğu bu günlerde bence bu durum çok sakıncalı. Bu kadar insan merkezdeki Noterlerde yoğunluk oluşturuyor. Yetkiler bunu da dikkate almalı" dedi.

"Notere ihtiyacımız var"

Emekli Mahmut Çelik Ateş ise, "Bizler her işimizde merkeze indiğimiz zaman maddi olarak da zor oluyor. Buradan yol parası verip Notere gidiyoruz. Orda da masraflar oluyor. Burası büyük bir mahalle, nüfus çok, Notere gerçekten ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Mahallemiz her yatırımı kaldıracak nüfusa sahip"

Emekli Erdal Özçelik de, "Mahallemiz her yatırımı kaldıracak nüfusa sahip. Muhtarımız bu konuda bizi temsil edip gerekli kurumlarla görüşmeleri yapmalı. Çabalamak önemli tabi ancak bizler icraat da görmek istiyoruz. Bu kadar insan Noter eksiğini dile getiriyor. İlgilenilmesi gerekiyor. Bizlere yakın mahalllere de faydası olacak bu hizmetin" şeklinde konuştu