Önemli olan destek olmak

Derneğimiz 1993 yılında kuruldu ve uzun bir geçmişi olan bir dernek. Çalışırken bu tür kuruluşlara zaman zaman maddi ve manevi destek vermekteydim. Emekli olduktan sonra derneklerin faaliyetlerine dışarıdan destek verirken 13-18 yaş kız gurubuna ait olan derneğe üye oldum. Kısa bir süre sonra da dernek yönetiminde başkanlık teklifi geldi. Aslında başkan olmak o kadar önemli değildi benim için, mühim olan o kuruluşlara destek olmaktı. Hemen hemen aynı zamanda dernek üyeliğim ve başkanlığım başladı. Üzerinden 15 sene geçti ve bugünlere geldim. 

Amacımız güçlü kızlar yetiştirmek

Amacımız güçlü yarınlar için güçlü kızlar, geleceğin anneleri, Atatürk ilkelerine bağlı, laik, kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüvenli, kendilerini ifade edebilen, hayal kurabilen, kızlar yetiştirmek. Sosyal yaşamda yerlerini alabilmeleri, en önemlisi kız çocuğunun ve erkek çocuğunu yetiştiren yine kızlarımız olduğundan, geleceğin annelerinin ülkenin kalkınmasında da önemli bir yeri var. Çağdaş, demokrat, laik bir ülke için barış ve daha güzel bir dünya için anahtarın kız çocuklarının elinde olduğunu düşünüyoruz. Tabi ki ilk önce eğitim diyoruz yine, her şey eğitimden geçiyor. 

Her bağış bizim için önemli

Dernek olarak sürekli yardım aldığımız bir şirket ve kuruluş yok. Derneğimiz benim gönül dostları diye adlandırdığımız kişilerle varız. Dernek olarak bağış kabul ediyoruz. Makbuz karşılığı oluyor bu yardım. Ben emekli bankacı olarak damlaya damlaya göl olur anlayışını ile hareket ediyorum. 1 TL veya 100 TL bağış yapanların hepsi bizim için değerlidir. Kar amaçlı gezi veya yemekler düzenliyoruz. Masraflarını karşıladığımız elişi malzemelerle kızlarımızın yaptıkları elişlerini satarak ufak da olsa bütçemize katkıda bulunuyoruz. Bu satışlardan kazandıklarımızı mükafat olarak ellerine harçlık olarak veriyoruz. 

Derneğimiz herkese açık

Derneğimiz herkese açık, üye olmak isteyenler için üyelik formumuz var onu doldurmanız yeterli oluyor. Sembolik bir yılık aidatımız var, onu veriyor üyelerimiz. Daha sonra yönetim kurulu olarak üyeliğe kabulüne karar veriyoruz. Kızlarımızla yaptığımız geziler genelde kültür-tarih ve stres atma niteliği taşıyor. Dernek olarak en son bir Çanakkale gezimiz oldu. Geleceğimizin anneleri olan kızlarımızın tarihimizi, vatan topraklarının ne zor şartlarda kazanıldığını bugün özgür yaşıyorsak bunu başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şehitlerimize borçlu olduğumuzu görmelerini sağlamak ve duyarak hissederek görerek akılda kalacağına inanıyorum. 

Onlarla yaşıyor onlarla hissediyoruz

Bir de derneğimize bağlı 0-6 yaş gurubu çocuklarımız var. Bizler onlara derneğimizin torunları diyoruz. Onlar da başka bir hayat başka bir yaşam. Biz dernek olarak her iki gurubu da kucaklıyoruz. Onlar bizler için çok önemli.  Onlarla yaşıyor onlarla hissediyoruz. Gönülden içimizde hissediyoruz. Koruyucu aile konusunda dernek olarak çevremizi aydınlatmaya çalışıyoruz. Derneğimize bağış yapmak isteyenler Türkiye İş Bankası Atatürk Bulvarı Şubesi 4411-178196 - TR 080006400000144110178196 yapabilirler. 

Dönmezoğlu’na plaket

Dernek üyeleri kendi aralarında da ödüllendiriliyor.  En son Eskişehir'de Korunmaya Muhtaç Kız Çocukları Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından, katkılarından dolayı Özden Dönmezoğlu’na plaket takdim edildi. 
Almış olduğu plaket karşısında duygulanan Dönmezoğlu göz yaşlarını tutamazken, her zaman korunmaya muhtaç kız çocuklarının yanında olacağını ifade etti. Yıllardır bağışları ile her alanda örnek kişi olan Özden Dönmezoğlu, Korunmaya Muhtaç Kız Çocukları Destekleme ve Geliştirme Derneği’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı plakete layık görüldü. Plaketi alan Dönmezoğlu, kimsesiz kız çocuklarına desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

Gazete Eskişehir Ekspres'in Kasım sayısından...