Okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül'de başlatılması planlanıyor, velilerin endişeleri sürüyor. Veliler bir yandan Covid-19 ile mücadele ederken, bir yandan da Covid-19 salgını nedeniyle eğitimde yaşanan belirsizliklerden dolayı zor bir süreçten geçiyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle endişeli olan veliler, okullardaki fiziki koşullar nedeniyle de sorun yaşıyor.

Çevre okullara yönlendirilecek

Eskişehir kent merkezinde bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda yapılacak olan güçlendirme çalışması nedeniyle okulda eğitim gören öğrencilerin çevrede bulunan diğer okullara nakil edilecek olması velileri tedirgin ediyor. Eskişehir Ekspres'in edindiği bilgilere göre okul güçlendirme çalışması nedeniyle 21 Eylül'de eğitim öğretime devam edemeyecek. İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda daha önce eğitim gören öğrenciler çevredeki diğer okullara yönlendirilecek. Çevre okullara dağıtımın hangi kriterlere göre yapılacağını bilmedikleri için tedirginlik yaşayan veliler, yetkililerden resmi açıklama bekliyor. 

Veliler endişeli

Şehrin merkezinde bulunan ve çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nun güçlendirme çalışması nedeniyle ihaleye çıkacağı öğrenildi. Veliler, çalışmaların yaz döneminde yapılmamasına tepki gösterirken, bir an evvel resmi açıklama beklediklerini ifade ediyor. 

Pendemi döneminde artı bir yoğunluğa neden olacak

İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu velileri, “Salgın nedeniyle yüz yüze eğitimin nasıl olacağı konusunda zaten endişeliyiz. Ve sınıflarımız zaten çok kalabalık. Şimdi çocuklarımız çeşitli okullara dağıtılacak. Çocuklarımızın geçici olarak eğitim göreceği okullarda eğitim gören öğrencilere bir de bizim çocuklarımız eklenecek. Yani sınıflar daha kalabalık olacak. Bu yoğunluk pandemi döneminde çok zorluk yaratacak. Okullar yeni döneme hazır mı ondan da emin değiliz. Yetkililerden net bir açıklama bekliyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.

Milli Eğitim Müdürü'nden açıklama

Eskişehir Ekspres'e konuşan Odunpazarı İlçe Milli Egitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan okulun akibeti ile ilgili olarak "Okulda güçlendirme çalışması yapılacak. Daha önce alınan bir karar vardı, yıkılması gereken bina yıkıldı. Eğitim burada Eylül ayında başlamayacak. Bununla ilgili planlamayı yaptık, hiçbir öğrenci mağdur olmadan eğitimini alacak. Öğrencilerin hangi okula gideceği ile ilgili resmi açıklamamızı yapacağız. Güçlendirme üç dört aylık geçici bir süreç, ikinci dönem kendi okullarında olacaklar gibi bir düşüncemiz var. Uzun da kısa da sürse hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden eğitim öğretim devam edecek" diye konuştu.