ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Aday adaylığı süreciniz nasıl başladı, nasıl karar verdiniz?

Küçüklüğümden beri siyasetin içerisindeyim. Teşkilatımızın içerisinden ülkü ocaklarımızın içerisinden geliyoruz. Kendimi bu ülküye adadım. Genel başkanımızın çağrısı ile bir erken seçime gidilince arkadaşlarımızla ailemizle görüştüm bir niyet hasıl oldu. Genel başkanımızdan da müsaade istedik ve kendisi de takdirle karşılayınca, siyasetin içerisinde biz de varız dedik. En büyük etken çevremizin genç bir milletvekili adayı istemesi. Kendimize göre tecrübelerimiz var, heyecanımız var, planladığımız konular var.

Şu anki siyasi havayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemiz devamlı bir kaotik durum içerisinde oluyor. Siyasette bir gecede dengeler değişiyor, ülkede bir gecede dengeler değişiyor. Biz bunu yakın tarihte 15 Temmuzda yaşadık. Daha önceden bir araya gelmez dediğimiz CHP, Saadet Partisi bir araya geliyor. Yeni bir parti kuruldu. Terör destekçisi HDP siyasetin neresinde olacak? Sayın Genel Başkanımız için de vatandaşımızın bir takdiri var, 15 Temmuz’dan sonraki süreçte evet Devlet Beyin söyledikleri hep haklı çıktı. Vatanı bu şekilde korudu dik durdu. Arkasından referandum söylemi olmuştu, sorgulanmıştı. Daha ortada bir seçim yokken bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır açıklaması ve erken seçime gidelim açıklamaları sonrası Genel Başkanımızın bir bildiği vardır diye vatandaşlardan bir teveccüh görmemizi sağladı. Ülkemizde siyaset dengeler bu şekilde. Artık sağ sol bırakıp ilk önce ülkemizi kurtarmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Sayın Genel Başkanımız böyle bir ittifakın içerisine girdi. Tansiyonun düşmesi, dış devletlere karşı daha dik duruş sergilenmesi gereken bir dönemde genel başkanımız erken seçim teklif etti ve bugünlere kadar geldik. 

Cumhur İttifakı’na karşı Millet İttifakı. Sizce vatandaş ne düşünüyor bu iki gurup arasında?

Bizim vatandaşımız çok zekidir, bilir. Vatandaşımız ülkede bir refah istiyor. Devamlı gerilim devamlı sıkıntı bundan artık kurtulmak istiyor. Bazı kesimler de ortalığı karıştırarak ülkenin önüne ket vuruyor. Şu an için en çok ihtiyacımız olan milli birlik. Genel başkanımız bu nedenle böyle bir tutum içerisine girdi. Daha sonra Büyük Birlik Partisi katıldı. Karşı tarafa bir siyasi söylememiz var ama vatandaşların içerisine indiğimizde de vatandaşların çok da uygun gördükleri bir olay değil. Başka seçmenler belki onları beğeniyor olabilir ama biz bu işi önde götüreceğimizi ilk turda bitireceğimize inanıyoruz. Çünkü karşı blok bu işte çok acemi. Aday çıkartamadılar, vekil gönderdiler. Vekille oluyordu neden imza topladınız. Kaş yapayım derken göz çıkardılar. Siyasi bir yol kazasına uğradılar. 

Seçim tahmininiz nedir?

Cumhurbaşkanlığı seçimini bence ilk turda bitirmiş oluruz. Sayın Cumhurbaşkanının tekrardan yine Türkiye Devletinin Cumhurbaşkanı olarak seçileceğine inanıyorum. Karşı blok kaç oy alır, her siyasi partinin bir iddiası vardır ama yeni kurulan parti olsun, CHP olsun çok bekledikleri oyu alacaklarına inanmıyorum. Hepimiz sosyal medyada televizyonlarda takip ediyoruz. CHP Genel Başkanı yapmadığınızı nasıl Cumhurbaşkanı yapacaksınız diye CHP seçmeni kendisi söylüyor. Şehrimizde bir Yılmaz Büyükerşen beklentisi vardı. Her gün bir isim attılar öne. Siyaset karşı blokta karışmış durumda. Bizim bloğumuzda bir avantaj bir tutkunluk var, bu nedenle biz başarılı oluruz. Yereldeki hedefimiz ise, ilk önce genel seçimde iyi bir oy alıp kaybettiğimiz vekilliği geri alıp üzerine ne kadar koyabiliyoruz bunu gerçekleştirmek. Bunu da vatandaşımızın teveccühü ile gerçekleştireceğiz. Oy potansiyelimizi yükselttiğimizde yerel seçimlere iyi bir politika ile gideceğiz ve bir belediye alacağımıza inanıyorum. 

Milletvekili olmanız durumunda Eskişehir için hedefleriniz nelerdir?

Eskişehir’de yaşıyoruz, eğitimimizi burada aldık, ticaretimizi burada yapıyoruz, sıkıntıları biliyoruz. Şehrimizin en büyük siyasi problemi iktidar partisi ile yereldeki iktidarın bir gerginliği var. Gerginlik şehrimize hiçbir zaman katkı yapmadı, şehrimizi bir adım öteye götürmedi. Önce vatandaşın ulaşabileceği bir vekil olmak lazım. Vatandaş vekillere ulaşamamaktan şikayetçi. Devamlı gezmemiz lazım. Bu şehrin çocuğu olduğumuz için bizim hayatımızda çok şey değişmeyecek. Burada oturup burada kalkacağız vekil olduğumuzda da burada olacağız. 

Kararsız seçmen için ne söylemek istersiniz?

Bu zamana kadar söylenebilecek her şey söylendi. Memleketin durumu ortada. Kaygılarımız ortada. Bu işi şahsiyetçiliğe dökmemek lazım. Evet Cumhurbaşkanına karşı olan bir blok var. Ülkenin bulunduğu konum nedeniyle biz bir birliktelik yaptık. Biz de varız biz de destek veriyoruz diyerek bir noktaya geldik. Seçmen burada kendi kıstasını belirlemesi lazım. Bir şahsa karşı olmak mı, yoksa memleket meselesini ciddi olarak, ülke olarak bu sorunu çözmemiz gerekiyor ve ittifakı destekliyorum demesi gerekiyor. Her seçimde özellikle CHP konuyu bambaşka yerlere getiriyor. İnsanların oyları kayabilir, bunlar olabilir. Genel merkezimizin yakın tarihte bir seçim beyannamesi yayınlayacak, bunları vatandaşımıza ulaştırdığımızda milletimiz takdiriyle oyunu kullanacak. 

Milletvekilliği aday adaylığınız sürecinde vatandaşlara ne söylemek istersiniz?

Genç arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum, siyasete girsinler. Her evde masada siyaset konuşuluyor. Uzun yıllar vekillik yapanlar, enerjisi bitmiş insanların biraz daha gençlerin önünü açması gerekiyor. Biz vatandaştan siyasi duruşumuza teveccüh bekliyoruz. Bir niyetin içerisine girdik. Listedeki yerimiz hiç önemli değil. Çok çalışacağız, meclise arkadaşlarımızı göndereceğiz. Cumhur ittifakının çok iyi anlanması gerekiyor. Yoksa bizim gidebilecek başka bir ülkemiz yok. Vatanımız gittikten sonra siyaset yapmanın iktidar muhalefet olmanın hiçbir kıymeti yok.