ÖZEL Nevin Bulut Atak | Eskişehir Ekspres

Biz orada çözüm önerimizi söylemiştik. En azından orada mevcutta çalışan işçilerin maaşlarının ödenebilmesi için ocağın işletilmesi gerekir. Ocak işletilip de kömür sevkiyatı yapılabilse işçilerin ücretleri ödenir, yani santralin çalışması gerekmez. Ama nedense oradaki kömür ocağı işletilmiyor. İşletilmemesi nedeniyle de her hangi bir kar elde edilmediği için işçilerin ücretleri ödenemiyor. Ama oraya atanan Kayyum şu anda hazineye devredil mi devredilmedi mi bununla ilgili bilgim yok ama astronomik rakamlarla maaşlar ödeniyor. 

TALEP BİLE OLMAYACAK: Alpu’ya yapılması düşünülen termik santral için de iş sahası olacak deniyor, bunların hepsi safsata. Yer altı maden işletmesinde her insan çalışamaz. Son derece sıkıntılı ve zor bir işçilik. Göçükler olduğunda her hangi bir afet durumunda Zonguldak’tan maden işçileri çağırılır. Yer altı maden işçiliğini herkes yapamaz. Zannediyorlar ki gün ışığında rahatça çalışıyormuş gibi yer altında çalışılacak. Talep bile olmayacaktır. Dışarıdan mecburen göç alacaktır gereken işçi sayısı kadar. Yani Eskişehir’e her hangi bir istihdam söz konusu değil. Eskişehir’deki iş talepleri gördüğüm kadarıyla o ücretlerle bu tür işlere talep yok. Her hangi bir insanın orada çalışmayı isteyeceğini düşünmüyorum. Verilen ücret asgari ücretin bir tık üzerinde çünkü. 

YAPILMASI GEREKEN ORTADA: Yapılması gereken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısına konuyu ilettim. Vatandaşa kömür dağıtacağız diyorlar. En azından bir bölümünün Koyunağılı’ndaki ocaktan alınması işçilerin ücretlerinin ödenmesi için yeterli olabilecektir.