ÖZEL | Eskişehir Ekspres

Yatalak ve evden çıkamayacak durumda olan hastaların sağlık hizmetleri koşullarından şikâyetçi olduğunu dile getirdiğimiz haberde “Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Evde Sağlık Hizmeti’ uygulaması da hastalar için çözüm olmadı. Evde sağlık hizmetleri görevlilerinin hastalara ilaç yazamaması ve aile hekimlerinin yoğunluk nedeni ile hastaları evde muayene edememesi hem hastaları hem de doktorları mağdur ediyor. Meliha Yıldızak Köver, 87 yaşındaki annesi Fatma Yıldızak’ın ilaçlarını bir haftadır alamadıklarını anlattı.” ifadelerine yer vermiştik.

ANKARA İLE GÖRÜŞÜYORUZ: Haber üzerine İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge ilgili ekipleri yönlendirdiğini söyleyerek Fatma Yıldızak’ın mağduriyetini giderdiklerini söyledi. Bilge “Hastamızın mağduriyetini giderdik. İlaçları yazıldı. Bu durumda olan diğer hastalarımız için de çalışmalara devam ediyoruz. Ankara ile mevzuat hakkında görüşüyoruz” dedi.  

MAĞDURİYETİ GİDERDİK: Öte yandan Sağlık-Sen İl Başkanı Hüseyin Köksal’ın Sağlık-Sen Halk Sağlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Gezer’i bilgilendirmesi üzerine hasta yakınları ile iletişime geçildi. Eskişehir Sağlık-Sen Başkan Yardımcıları Ömer Gezer, Yunus Bolat ve Sağlık- Sen Disiplin Kurulu Başkanı Serpil Türemiş, Fatma Yıldızak’ın annesi Meliha Yıldızak Köver ile görüştü. Sağlık- Sen temsilcileri Yıldızak’ın ilaçlarının yazılarak mağduriyetinin giderildiğini söyledi.