Eskişehir'de 2011 yılında yayın hayatına “merhaba” diyen Pozitif Günlük, HIV ile yaşayan bireylerin hikâyelerine yer vererek başladığı yolculuğunda Türkiye’nin en çok okunan internet kaynaklarından biri oldu. Yazarların tamamen gönüllü olarak katkı sağladığı blog uzun zamandır yeni içerikler eklenmemesine rağmen hala popülerliğini koruyor. HIV aktivisti olan Çiğdem Şimşek ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Okan Aksu’nun geliştirdiği proje HIV ve AIDS alanında önyargıları ve ayrımcılığı engellemeyi amaçlıyor.

Pozitif Günlük herkes için doğru bilgiler sağladı

Pozitif Günlük'ün hikayesini Eskişehir Ekspres'e anlatan ESTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Okan Aksu "Böyle bir projeye başlamamızın temel amacı HIV veAIDS alanında toplumda yer alan ayrımcılık ve yanlış bilgilerdi. Özellikle internet bu noktada büyük bir bilgi çöplüğüydü, Pozitif Günlük herkes için doğru bilgiler sağladı. Yanlış bilginin ayrımcılığa yol açtığını biliyoruz. Bu bağlamda doğru bilgi herkes için çok önemli” dedi.

Bloğumuz birçok kişi için şoke edici oldu

Aktivist Çiğdem Şimşek ise konuya ilişkin olarak “Bu blog projesinin bu kadar başarılı olmasının temel nedeni gerçek hayatlardan kesitlerden sunması. Toplumda aksine burada HIV’in ölümcül olmadığı, HIV ile yaşayan bireylerin diğer herkes gibi sağlıklı bir yaşam sürebileceği, çalışabileceği ve hatta enfekte olmayan bebek sahibi olabileceğini gösterdik. Yazarlarımız kendi hikayelerini anlatırlarken samimi ve gerçek duygularını, deneyimlerini paylaştılar. Okuyucuların kendi önyargıları ile girdikleri bloğumuz birçok kişi için şoke edici oldu. Buradaki hayatların toplumdaki diğer insanların hayatlarından bir farkı yok. Bu sayede insanlar HIV ve AIDS ile ilgili olarak bildiklerinin ne kadar yanlış olduğunu gördü. Bize gelen dönüşler hep bu yönde” dedi.

Blogun başarısı ile ilgili olarak Çiğdem Şimşek ayrıca “Bildiğimiz kadarı ile Türkiye’de bu kadar çok okunan bir blog yok. İçerik açısından bu kadar okunan bir mecranın HIV ve AIDS ile ilgili olmasından dolayı çok mutluyuz. Gelecek dönemde sosyal medyada gerçekleştireceğimiz başka çalışmalar ile toplumda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda “Yılın En İyi Bloğu” ödülünü alan 'Pozitif Günlük'e www.pozitifgunluk.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Eskişehir Ekspres