24 Haziran'da gerçekleştirilen Genel Seçimi'nde milletvekili aday adayı olmasıyla CHP İl Başkanlığı görevinden istifa eden Sinan Özkar, partisindeki olağanüstü genel kurultay tartışmaları ile ilgili yakın dönemin eski il başkanı olarak Eskişehir Ekspres'e konuştu. Özkar, "Genel başkanın değişmesi sorunların çözümü değil" diyerek genel merkez tarafından bir an evvel seçimsiz kurultayın yapılması gerektiğini söyledi.

Özkar, kurultay tartışmaları ile ilgili olarak "Şu anda seçimli kurultay toplamak yararlı değil. Bu konuda fikrimi daha önce de belirtmiştim. Bu kurultay partiye yarardan çok zarar verir. Önümüzde yerel seçim var, yapısal sorunlarımız var, bunlar öncelikle ele alınmalı. CHP yönünü belirlemeli. Genel başkanın değişmesi sorunların çözümü değil. Bir an evvel seçimsiz kurultay yapılmalı genel merkez tarafından. Seçimsiz kurultayın bu süreçte yapılması lazım" dedi. 

Özkar'ın seçimsiz kurultay çağrısı, genel başkanın ve Parti Meclisi'nin değişmemesi gerektiği anlamına geliyor. Seçimsiz kurultay için delegenin beşte birinin imzası yetiyor.