‘Seyir Tepesi’ açılışına gün sayıyor

Sivrihisar’ın tarihi dokularından olan Saat Kulesi etrafında bir Seyir Terası çalışmanız var, bu çalışma hakkında bilgi verir misiniz?

Bin 880’li yıllarda yapılan, bir tepenin üzerinde, Sivrihisar’a kuş bakışı hakim bir tepede kurulan saatli kulenin etrafını biz Seyir Terası çalışması yapıyoruz. Seyir Terası’nda şu an çalışmalar hızla devam ediyor. İskelesi, kuruldu, kabası bitti ve ince işçiliği kaldı. Nasip olursa da bir buçuk ay gibi bir süre sonra da açılışını yapacağız.

Tabi ki bu hem Sivrihisar için hem de Sivrihisar’a gelecek misafirlerimiz için vakit geçirebileceği ve Sivrisihar’ı kuş bakışı oturup seyredebileceği, bölgeye her şeyiyle hakim bir tepe. Hem tepede saat kulesi var, vatandaşımız orada oturacak soluklanacak, hem de ilçeyi seyredecek.

Seyir Terası’nda uç tarafları ve zemini camdan oluşuyor. Bir cam balkon gibi düşünün. İnsanlar camın üzerine çıkarak o kayaların üzerinde olduğunu hissederek ilçeyi seyretme şansı bulacaklar inşallah. Bölgeye çıkış için her türlü çalışmayı yapıyoruz. O projede her şey düşünüldü engelliler için de. Bu proje onaylı bir proje. 

Sokak sağlıklaştırması çalışmalarınızda belli bir süreç var mı? Çalışmaları tamamlama süreniz nedir?

Bakanlık bir yıl süre verdi. Tabi ki hava şartlarından dolayı belki bunlarda bir iki aylık uzamalar olabilir. 8 tane sokağımız var o şekilde. 10 Milyon civarı bir ödenek ayırdı bakanlık.

Pırıl pırıl bir Sivrihisar olacak

Sivrihisar’da alt yapı çalışmaları ne durumda. Doğalgaz, internet hizmeti var mı bölgede?

Doğalgaz şu an ilçemize döşeniyor. Bu sene Sivrihisar tam şantiye. Şu an Sivrihisar’da çok hızlı bir alt yapı çalışmamız var. Kanalizasyon bitmişti. Su tesisatı yenileniyor. Elektrikler yerin altına alınıyor ve doğalgazımız döşeniyor. Nasip olursa 1, 1 buçuk sene sonra pırıl pırıl bir Sivrihisar olacak. Yollarıyla, kaldırımlarıyla yenilenmiş bir Sivrihisar olacak inşallah. Fiber internet kullanılıyor. Telekom şu an yerin altına aldı. Dediğim gibi inşallah 1 buçuk yıl sonra yolları kaldırımları bitmiş pırıl pırıl bir ilçe olacak.

İnsanların beklentilerini karşılamak önceliğimiz

Bölgeyi bir kavşak noktası olarak düşünürsek, Sivrihisar’ın girişine bir Nasreddin Hoca heykeli yapmayı düşünür müsünüz?

Tabi ki onlar yapılabilecek şeyler. Bizim ilk önceliğimiz şu anda içeriyi toparlıyoruz, tanıtıma şu anda daha gelmedik bile. İnsanları ilçeye sokarsın ama insanların beklentilerini karşılayamazsın. O zaman ikinciye sokamazsın. Biz de ne yapıyoruz insanların beklentilerini karşılayabilmek için ilk etapta içeriyi toparlıyoruz.

Nedir mesela, insanlar içeriye girdiklerinde istedikleri, bir yemektir, gezilecek yerlerdir, ufak tefek hediye alınabilecek yerlerdir, kalınabilecek yerlerdir. Bunları bulması lazım insanların. Oturup bir çay içebileceği, bir kahve içebileceği, yöresel tadı bulabileceği yerler ister.

Biz de onları tamamlıyoruz şu an. Açık Hava Heykel Müzemiz var mesela, ışıklandırılmış durumda gece bile gezilebilir halde.

Sinema turizmi nasıl? Savaşçı galiba burada çekiliyor…

Evet Savaşçı var. Onun dışında da iki tane film çekildi. ‘Ya Nasip Ya Kısmet’ filmi burada çekildi. İkinci olarak da ‘Umudun Kıyısında’ diye bir film çekildi. Savaşçı belirli zamanlarda çekimleri yine devam ediyor. Bölgemize katkıları olan faaliyetler.