Sıcak havaların sürücüleri etkileyebileceğini belirten Er, “Bayram tatili yaza denk geliyor ve sıcaklıklar her geçen gün artmakta. Sadece bayramlarda değil, trafik için uyarılarımızı hem Emniyet Müdürlüğü’müz, hem Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuz, tüm illerimizdeki şoförler odası başkanlarımız ile beraber uyarılarımızı sürekli yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki Kurban Bayramı’nda Eskişehir boşalacak, sadece Eskişehir değil tüm diğer illerde tatile gidecek insanlar. Köylerine gidenler olacak, sahil boylarına gidenler olacak. Dokuz gün az bir süre değil. Herkes tatiline ailesiyle çıkacak. Ve yüzde sekseni de özel aracı ile çıkacak tatiline. Özel aracı ile yola çıkacak şoför arkadaşlarımız ne olursunuz çok dikkatli olun. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda sönen ocakları hepimiz gördük. Bilanço yine ağırdı. Çok korkuyorum ve üstüne basa basa belirtmek istiyorum, lütfen sürat yapmayın. Kazanın başlıca sebebi sürat. İkincisi ise tecrübesizlik. Çoğu kişinin altındaki araç modelli. Yollarımıza diyecek bir şey yok. Yollarımıza bahane bulamayız. Yollarımız bundan 10 yıl önceki yol değil. İnsanlarımız sürat ve tecrübesizlikten kaza yapıyor. Trafik kuralları tecrübesizlikten ihlal ediliyor. Allah’a şükür kar yok buz yok. Ancak aşırı sıcaklarda sürücüyü etkiliyor. Uzun yol yapan esnafımız çok daha dikkatli olmalı. Sıcak havadan şoför etkilenebilir. Arabalar klimalı da olsa yine de yorucu oluyor” dedi.

Üç ay önce ehliyet alan uzun yola çıkıyor

 Tecrübesiz sürücülerin uzun yola çıkmaması gerektiğini ifade eden Er, “Üç ay, beş ya önce ehliyetini alan bugün uzun yola çıkıyor. Bu kişi şehirlerarası araç kullanma tecrübesi olmayan bir kişidir. Bu kişiler hem kendi hem de diğer sürücülerin ocağını söndürmesin. Araçlar modelli. Bu araçlar 180-200 yapıyor. Ne olur 120 ile gitseniz sadece yarım saat geç kalırsınız. Herkesin yanına trafik polisi verilmesi durumu da olamaz. İnsanlar kendi kendinin polisi olması lazım.” diye konuştu.

Araç bakımını yaptırmadan yola çıkmayın

Dokuz günlük bayram tatili öncesi mutlaka araç bakımlarının yaptırılması gerektiğinin altını çizen Er, “Yola çıkmadan önce araç bakımının mutlaka yaptırılması gerekiyor. Lastik çok önemli. Yaz lastiği çok önemlidir. Şu anda kış lastiğini bile değiştirmeyen vardır sürücüler arasında. Olmaz böyle bir şey. Fren, lastikler, debriyaj çok önemli. Tatile çıkacak vatandaşlarımız lütfen hafta içi araç bakımlarını yaptırsınlar. Uykusuz ve alkollü lütfen yola çıkmayın. Ocaklar sönmesin, yollarımız kan gölüne dönmesin, insanlarımız Kurban Bayramını şeker tadında geçirsin. Tatil çok uzun. Büyükşehirler boşalacak herkes tatilini değerlendirecek ama kazasız belasız herkes evine dönmek için dikkat etsin”