Sakallı, Alpu Yolu ile ilgili son durumu Eskişehir Ekspres’e paylaştı ve, “Bir kaç gün önce Karayollarındaki yetkililerden bir brifing aldım, burayla ilgili. Oradaki ortak mütakabatımız şu, önümüzdeki günlerde, hava şartlarının biraz daha yol inşaatı yapmaya müsait olduğunda Eskişehir Alpu yolunda inşaat çalışmaları başlayacak. Önümüzdeki kışa kadar da yolun ne kadarını yapabilirsek yapmış olacağız. Eskişehir Alpu yolunun önemli bir bölümünü kışa kadar bitirmiş olacağız” diye konuştu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Eskişehir Ekspres'in canlı yayın konuğu oldu. Seçim Özel programında önemli açıklamalarda bulunan Sakallı, seçim çalışmalarını anlattı.  Eskişehir’in trafiği hakkında konuşan Sakallı, “Eskişehir’de trafik sorunu olup olmadığını bütün anketler ve raporlar trafik sorunlarının olduğunu gösteriyor. Fox Tv’de çıktığımız röportajda Büyükşehir Belediye Başkanı kendisi de trafik sorunu olduğunu söyledi. 5 yıl içerinde Eskişehir’in tüm ulaşım ve otopark sorununu çözeceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi.

Alpu yolu hakkında konuşan Sakallı; “Alpu yoluyla ilgi daha önce ihaleye çıkıldı. Sözleşme imzalandı. Ancak o bölgede yaşayan vatandaşlarımız ya da kanaat önderleri genişletilmiş bir yol yerine çift yol yapılsın dediler. Bunun üzerine; planlanan, ihalesi yapılan, yeri teslim edilen genişletilmiş yol projesi kaldı. Çift yol yapılmasıydı Eskişehir Alpu arasındaki 40 km yol yapılmış olacaktı. Karayollarından aldığım bilgelere göre de ilerleyen dönemlerde Alpu yolu çalışması başlatılacak. Sonbahara kadar yol ne kadar yapılırsa o kadar yapılacak” dedi.

Engelli vatandaşlar için acil eylem planı

Cumhur İttifakı adayı Burhan Sakallı, engelli vatandaşlar hakkında da açıklama yaptı. Sakallı, “Dün engellilerle ilgili bir programdaydım. Orda bin 500 kadar engelli vatandaşlarımız ve anne-babalarıyla birlikte olduk. Bu şehirde bir otizm merkezini, görme engelli merkezi, down sendrom ya da işitme engelli merkezi olmamasından şikayetçilerdi. Engelli arkadaşlarımızın ve anne-babalarımızın hayatını kolaylaştıracak, mutlu olacakları bir kent kurmak istiyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için acil eylem planı geliştiriyoruz. 2019 ve 2020 yılları içerisinde bahsettiğim bu merkezlerin inşaatına başlayacağız” dedi. 
Sakallı son olarak, merkezler yapıldıktan sonra bu şehrin engelliler için bir yaşam alanı olacağını söyledi.

Sakallı'nın açıklamalarının tamamını canlı yayın videosundan izleyebilirsiniz...