Özellikle Eskişehir’de ittifak olup olmaması ile ilgili sizin görüşünüz nedir?

Duruma göre şartlara göre

2019 Mart yerel seçimleri için net olan tek şey İstanbul’da aday çıkarmayacağımızdır. Bunu Genel Başkanımız Devlet Bahçeli duyurdu. Bunun dışında netleşen bir durum yoktur. Yine aynı zamanda Genel Başkanımızın dediği gibi her partinin aday çıkarma hakkı vardır. İttifak olup olmayacağı ile ilgili olarak ise, duruma göre, şartlara göre biz çizgi izlenecek. Şartlar ne getirir ne yapılırsa daha iyi olur bunları göreceğiz.

Malum partinin kazanmaması için…

Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Biz her ilde tabi ki kendimizi ispat etmek oy oranımızı görmek isteriz ancak önce vatan. Bazı sıkıntılı bölgeler var. Örneğin Güneydoğu. Buraların bazı art niyetli kişilerin eline geçmemesi için kesinlikle ittifak olmalı. Güneydoğu’da malum partinin kazanmaması için elimizden geleni yaparız. Bunların kazanmaması, destekçilerinin kazanmaması için ittifakı mutlaka yaparız. Milletimiz devletimiz için ne gerekiyorsa biz varız.

CHP’nin de AK Parti'nin de bize ihtiyacı var

Bizim ittifakımız namuslu dürüst insanlarla her zaman devam eder. Her zaman bu insanlarla ittifaka hazırız da. Şartlara bakacağız ve 2019 Mart yerel seçimleri için en doğru kararın alınacağını düşünüyorum. Eskişehir’de CHP’nin de AK Parti'nin de bize ihtiyacı var. Bizsiz bir şeyi alma ihtimalleri yok. Ancak zaferden nimet kazanma gibi bir kaygımız da yok bizim. Zafer hırsızı değiliz. Biz memleket için kimin yanında durulması gerekiyorsa onun yanında oluruz. Net bir gelişme olmamakla birlikte şu anda kendi adaylarımızı çıkaracakmış gibi çalışmalarımız devam ediyor.

Sizce CHP ve İYİ Parti ittifak yapacak mı?

Çıkarımız için hareket etmeyiz

İYİ Parti ve CHP otomatikman ittifak yapacak zaten. CHP’nin ittifak yaptığı malum başka parti de var. Dayanışma halindeler. Birinci çıkmak için yapacaklardır diye düşünüyorum. Biz ise çıkarımız için hareket etmeyiz. Biz millet, ülke ve vatan için ne gerekiyorsa onu yaparız.

Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili son olarak ne söylemek istersiniz?

Doğru ve düzgün, gerçekten halkın içinde olan, halka hizmet için çıkan adayların seçilmesini çok isterim. Eskişehir halkı her şeyin en iyisine layık. Türkiye’nin solu da sağı da temiz insanlarla dolu. Sağı solu birleştirerek şehrimize gerçekten hizmet için çıkan adaylar inşallah başarılı olacak. İktidar ile belediyenin ters düşmeyeceği bir oluşum umarım gerçekleşir. Biz her zaman doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES