TÜRKAV ne zaman kuruldu, kuruluş amacını anlatır mısınız?

Kısa adı TÜRKAV olan vakıf 1985 ile 1987 yılları arasında iki yıl süren fikirsel, 1987-1989 yılları arasında ise örgütlenme alt yapısının oluşturulma süresinden geçtikten sonra sendikal hakların telaffuz edilemediği günün şartlarında en uygun örgütlenme vakıf organizasyonuna karar kılınarak kurulmuştur. 

Kamu çalışanlarının sorunları nelerdir? Taleplerini anlatır mısınız?

Aile kutsaldır. Aile birliği sağlansın. Eş durumu, sağlık ve öğrenim özrü önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bütün kamu görevlilerini kapsayacak ve tüm beklentileri karşılayacak bir ek gösterge düzenlemesine ihtiyaç vardır, bu konudaki adaletsizlikler giderilsin, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele de ek gösterge verilmelidir. Zorunlu rotasyon uygulamasına son verilsin, kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan personel için mahrumiyet yeri ödeneği gibi teşvikler getirilmelidir. Vatani görevini yapmak üzere ya da doğum yapması nedeniyle ücretsiz izne ayrılan kamu görevlilerinin sosyal güvenlik primlerinin kurumları tarafından yatırılmaya devam etmesi, söz konusu personele izinleri süresince maaşlarının 4’te 1’i oranında destek ödemesi yapılmalıdır. Mobbing uygulamasına maruz kalan personelin korunmasına yönelik yasal düzenleme yapılmalıdır. 18 yaşını dolduran çocuklarımızın öğrenimlerine devam edememeleri durumunda ödemek zorunda kaldıkları Genel Sağlık Sigortası Primi uygulamasına son verilmesi, yaş sınırının yükseltilmelidir. Engelli personelin daha kolay hizmet üretebilmeleri için görevleri ile ilgili gerekli araç ve gereçlerin alınması; engelli personele engel durumunu artıracak görevlendirme yapılmamalıdır. Emeklilere de aile yardımı ve çocuk parası gibi sosyal yardım verilmelidir. Kamuda işe alım ve görevde yükselme ve unvan değişikliğinde mülakat uygulamalarına ilişkin getirilen düzenlemelerin ve bunun yarattığı olumsuzlukların acilen giderilmesi şarttır. Ülke yönetiminde liyakat, ehliyet ve sadakat sahibi Ülkücü kadroların hak ettikleri görevlerde bulunmasını istiyoruz. Ülkemizde geçim sıkıntısı olduğunu görüyor ve önemsiyoruz. Ayrıca, ülkemizde bir beka meselesi sorunu olduğunu görüyor ve önemsiyoruz.

‘Teşkilat disiplini ve adabı içinde gücümüze güç katarak ilerliyoruz’

Eskişehir’deki bütün ülkücü memurları TÜRKAV çatısı altına davet ettiniz, bu davetinize geri dönüşler aldınız mı?

Eskişehir’deki Ülkücü Memurlar TÜRKAV çatısı altında bir ve beraberdir. Yaptığımız çağrı sonrası ciddi bir katılım meydana geldi. Teşkilat disiplini ve adabı içinde gücümüze güç katarak ilerliyoruz. Gönlü Türk ve Türkiye aşkıyla dolu olan bütün kamu çalışanlarını da bu birliğin içerisinde yer almaya davet ediyorum.

TÜRKAV Eskişehir şubesi olarak proje ve çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Eylül ayı itibariyle seminer faaliyetlerimize başladık. Açılış seminerimizi Türkiye Kamu-Sen Avukatımız Sayın Anıl Kararman ile yapıyoruz. ‘Memurlarda emeklilik’ hakkında geniş bir sunumumuz olacaktır. Üyelerimizin çocuklarına eğitim desteği vermeye devam edeceğiz. Memurların haklarının savunulması noktasında Türkiye Kamu-Sen ile ortak hareket ediyoruz. Zaman zaman işyeri ziyaretleri ile arkadaşlarımız ile buluşuyoruz. Yeni dönemde gençlerimize yönelik sosyal ve sportif çalışmalarımız olacak.

Türk geleneklerinin günümüzde yaşatıldığını düşünüyor musunuz, yaşatmak için sizce ne yapılmalı?

Kültür bir milletin kendine has olan yaşam şekli, örf ve adeti, dini, dili, yemeği, müziği ve sanatı gibi etkenleri içinde barındıran bir kavramdır. Türk kültürü de kendine ait oldukça değerli özellikleri olan geniş kitlelere yayılmış bir kültürdür. Türk kültürü çok eski çağlara dayanan oldukça köklü bir geçmişe sahip olan bir kültürdür. İslamiyet dinini benimseyen Türkler farklı inançları ve kültürleri aynı bayrak altında hoşgörüyle tutan bir kültür olmuştur. Günümüzde Türk Kültürüne sahip çıkma söz konusudur. Gençlerimizde bu eğilimi görüyorum.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Fikri temelleri Merhum Alparslan Türkeş tarafından atılan ve 1989 yılında fiili olarak kurulan TÜRKAV,  kamuda çalışan Türk Milliyetçilerinden oluşmuştur. Genel Başkanımız Ebubekir Korkmaz, Devletimizi kuran fikrin ve yaşatan ideallerin sahibiyiz. Her şartta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asli gücü olan arkadaşlarımızın gösterdiği milli duruş takdire şayandır. Fakat son yıllarda yaşadıklarımız devletine hayatı pahasına bağlı olan mensuplarımıza zulme dönüşmüştür. Devlet içine sızan FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı devletimizin yanında mücadele eden arkadaşlarımıza yapılanları kabullenemiyoruz. Yeni dönemde birinci vazifemiz ilk önce bu adaletsizliklere karşı savaşmaktır. Kamu içinde yer tutan yandaş sendikacılık yerine liyakat ilkesini hâkim kılmak için demokratik mücadele vereceğiz. ‘Hak, kuvvetlinin değil haklınındır’ prensibiyle çalışacağız. Mensuplarımızla büyük bir dayanışma içerisinde olacak, bu dayanışmayı geleceğin güçlü devlet yapısı içinde çok iyi değerlendireceğiz. Zor bir dönemden geçen devletimiz için gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Gönlü Türk ve Türkiye aşkıyla dolu olan bütün kamu çalışanlarını da bu birliğin içerisinde yer almaya davet ediyorum. Kimliğinde asalet mührü taşıyanlarla birlikte bütün zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Bize böyle bir vazifeyi layık görenleri de utandırmamak için gece gündüz demeden çalışacağız. Biz de Liderimiz Devlet Bahçeli ve Genel Başkanımız Ebubekir Korkmaz Bey'in izinde teşkilatımızı başarıyla temsil etmeye çalışıyoruz. Unutulmasın ki, Ülkücü Memurlar kayıtsız şartsız Devletinin ve Milletinin emrindedir. 

Gazete Eskişehir Ekspres'in Ekim sayısından...