Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı. 2019/268 No’lu Kararname ile Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine de yeni Kaymakam atandı. 2016 yılından bu yana Diyarbakır'ın Dicle ilçe Kaymakamlığını yürüten Alparslan Kılıç, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine atandı. 2016 yılından bu yana Dicle Kaymakamlığı görevinde bulunan Alparslan Kılıç, Dicle'de Kaymakamlık görevinin yanında Dicle Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirildi. Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevinden alınan dönemin DBP'li İlçe Belediye Başkanı Abdulsamet Bilgin'in yerine Valilik tarafından Alparslan Kılıç vekaleten getirilmişti. 1977 yılında Hollanda'da dünyaya gelen Alparslan Kılıç, son kararname ile Sivrihisar Kaymakamlığı görevini yürütecek. 

Alparslan Kılıç kimdir?

Alparslan Kılıç, 1977 yılında Hollanda'da dünyaya geldi. Kılıç ilk ve orta öğretimini Yozgat ilinde tamamladı. Ayrıca Kılıç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden Mezun olduktan sonra Kaymakamlık mesleğine intisap etti.

Alparslan Kılıç, Sinop (Gerze), Aksaray (Gülağaç) ve Giresun (Doğankent) Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. 1 yıl süre ile İngiltere'de dil eğitimi ve kamu yönetimi alanında çalışmalar yaptı. Kaymakamlık kursunu başarı ile bitirdi.

Kılıç, Kayseri (Akkışla), Ardahan (Çıldır), Edirne (Havsa) Kaymakamlığının ardından 2016 İdare Amirleri kararnamesi ile Diyarbakır İli Dicle İlçesi Kaymakamlığına atanarak göreve başladı. Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır. Ayrıca iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Eskişehir Ekspres