ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

MHP olarak Eskişehir’de yerel seçim hedefiniz nedir?

Bu seçimlere iki yönlü bakmak lazım. Şu anda ittifak görüşmeleri sürüyor. İttifak olursa ayrı bir strateji, yalnız girersek ayrı bir strateji.  Yalnız girersek taşrada en az beş belediye alıp Eskişehir merkezde de iddialı adaylarla mümkün olduğu kadar yüksek oy alıp meclis üyesi sayımızı artırmaktır. Eğer ittifakla girersek bizim olmazsa olmazımız merkezde bir belediye. Çünkü, biz daha önceki beyanatlarımızda da söyledik, Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz hiç belediye yönetmedik. MHP’nin üretken belediyecilik anlayışı ile Eskişehir halkını tanıştırmak istiyoruz ve bunu da çok iddialı söylüyoruz. Biz bu dönemde merkezde bir belediye kazanırsak bir sonraki dönemde üç belediyeyi de alırız, bu kadar da iddialıyız. Çünkü MHP yerel yönetimlerde elinde bulundurduğu kazandırdığı il ve ilçelere bakarsanız kolay kolay kaybetmez. Bu seçimde bir de bizim için değişik olan MHP, tüm ilçelerde büyükşehir dahil olmak üzere projelerle Eskişehir’in karşısına çıkacak. Eskişehir’in problemleri bunlardır, çözüm yolları da bunlardır, biz belediyeyi kazanırsak bu şekilde problemleri çözeceğiz diye çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Yerel seçim proje komisyonu oluşturduk. İlk toplantısını yaptık. Hem aday belirleme sürecinde hem de proje bazında MHP Eskişehir’de ister ittifak olsun ister olmasın çok farklı olacak. Bir de bizi deneyin diyoruz, Eskişehirlilerden bunu bekliyoruz.

Eskişehir bunu hak etmiyor

Eskişehir merkez belediye başkanları neden değişmeli?

Bir kere şu anlayış yanlış, parti ismi vermiyorum, geçmişte herkes bu şehirde biz haricimizde bu şehirde belediyeyi idare etti. Yerel genel çekişmesini Eskişehir çekiyor. Eskişehir bunu hak etmiyor. Tüm seçilmişler, Eskişehirlilerin menfaatleri noktasında uzlaşmalılar. Mecburuz buna. Şu anda kutuplaşma siyasetini güden iki kanat var. Bizim ne CHP’li ne AK Partili arkadaşlarımızla bir problemimiz yok. Biz bu uzlaşmayı sağlarız. O yüzden diyoruz bize bu fırsatı verin. Onun için de diyoruz bu belediyeler değişmeli. Bir de bu misyon vizyon meselesi. İnsanlar belirli süre gelirler hizmet ederler, kafalarında düşündükleri projeleri gerçekleştirirler ve durağanlaşmaya başlarlar. Yeni bir soluk, yeni bir nefes yeni bir heyecan lazım. Eskişehir çok güzel şeyleri hak ediyor. Şehirdeki problemler belli. Bunların çözümü için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Genel iktidar ile yerelde de gerekli uzlaşma ortamları sağlanmalı. Eskişehir özelindeki problemlerde hep birlikte hareket edebilmeliyiz. Aynı masanın etrafında toplanabilmeliyiz. Bu birlikteliği bozanlar olursa bunu da topluma deklare edip kamuoyu baskısı ile o masanın etrafında birleşmeyi sağlamalıyız. Eskişehir en iyisini hak ediyor. Biz diyoruz ki biz daha iyisini yapacağız, bunun için değişmeli. 

Vatandaşlarla görüşmeleriniz oluyor, izlenimleriniz nedir?

Vatandaşa kendinizi ne kadar anlatabiliyorsanız o kadar karşılık buluyorsunuz. Biz milliyetçi ülkücü hareket olarak bugüne kadar gerektiği gibi kendimizi ifade edememişiz demek ki karşılık bulamamışız. Umduğumuz karşılığı bulamamışız. Yoksa vatandaşın verdiği karşılık bizim hak ettiğimiz karşılıktır. Burada kusur bizde, yanlış bizdedir. Biz bu kusurları gidermenin yollarını arıyoruz. 24 Haziran seçimleri sonrasında teşkilatlarımızla yaptığımız değerlendirme toplantısında eksik yönlerimizi belirledik. Gidermek amacıyla gerekli değişimleri gerçekleştiriyoruz. Gerekli komisyonları kuruyoruz. Kadrolarımızı güçlendiriyoruz. Vatandaşlarımızla daha sık bir araya gelmenin yollarını arıyoruz. İnşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp hak ettiğimiz karşılığı alacağımıza inanıyoruz.

Adaylarınızın belirlenmesindeki kriter ne olacak?

Bizim Eskişehir il yönetimi olarak hiç kimseye ne bir söz vermişliğimiz ne de kafamızda bir isim var. Biz hizmet etmek isteyen arkadaşların hepsi çıksın aday adayı olsun isteriz. Oturalım istişare yapalım, aday adayı olmayan ama gerçekten bu şehre, harekete faydalı olabilecek şahıslar varsa kendimiz gidip adaylık teklif edelim. Bizim derdimiz Eskişehir’e en iyi hizmeti edebilecek partimizi en üstlere taşıyabilecek adayları belirleyebilmek. Bunun da yolu istişareden geçiyor. Aklımızda isim ya da isimler yok.