Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, başkanlık dönemi boyunca yapmış oldukları çalışmaları ve seçim takvimini paylaştığı açıklamasında, “2 Şubat Cumartesi günü Ziraat Odamızın dört yılda bir gelen seçimlerini yapmak üzere hazırlıklarımızı yapmaktayız. Nasipse tekrar devam edeceğiz. Aralık ayı içerisinde delege seçimlerimizi tamamladık. 91 mahalle delegemiz sonuçlandı. 2 Şubat’da seçime gidiyoruz” dedi.

"Doğru yolda olduğumuzu gördük": Buluşan, “Bu üçüncü dönemimiz olacak inşallah. Bu geçen sürede çok büyük hayallerimiz vardı, hayallerimizle yola çıktık ve başardık. 2015 yılı seçimlerimizde odamızın mevcut bir yeri binası yoktu, şu an içinde bulunduğumuz yapıyı hayal ettik ve başardık. İçinde bulunduğumuz binayı alarak köklü bir hizmet yapmış olduk. Uzun vadede ise benim için en büyük olmazsa olmazımız olan Tarım Danışmanlığı ve Laboratuardı. İkisini de kurduk ama maalesef tarım politikamızın bazı yanlışlıkları nedeniyle hem danışmanlık hem laboratuarımızı çalıştıramadık. Çalışamamasının vebali bizim değil. Fakat bunu geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapmış olduğumuz toplantıda açık ve net gördük. Gördük ki biz aldığımız kararlarda doğru yoldaydık. Avrupa’nın çiftçiliği ile Türkiye çiftçiliği arasında uçurum var. Ve bu illa ekonomi demek değil. Bazı işlerin ekonomi ile alakası yok. Türk çiftçisinin desteklenmesi sadece maddiyatla olmuyor, bu bir gerçek. Biz hiçbir zaman destek istemiyoruz. Biz planlı üretim, planlı pazarın oluşmasını istiyoruz” dedi.

"Danışmanlık uygulaması başlatılmalı": Tarım politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Buluşan, “Laboratuarımız kurulmuştu, kurulan laboratuarımız çalışsaydı, laboratuarımızla beraber tarım danışmanlarımız sahada hem toprakla hem üretici ile bire bir muhatap olacaklardı ve maalesef olunamadı. Geçtiğimiz üç yılda ülkemizde analizini yaptıran insan kalmadı. Hele hele küçük üretici. Büyük üretici de devletten alacağı desteği alabilmek için analizini yaptırıyor. Bu çok acı bir şey. 2015-2019 hedeflerimiz içerisinde başlıca bunlar vardı. Üreticimizle mesaj sistemi ile sorunlarına ulaşmaya çalışıyoruz. Günü birlik değişen kanunlar, tarımdaki oluşumları üreticimize her an duyuruyoruz. Tarım danışmanlığımız olsaydı tarlada ne olduğunu bakanlığımız anında öğrenecekti. Danışmanlık uygulaması başlamalı mutlaka” diye konuştu. 

"Tarım politikaları günü birlik değişmemeli": Önümüzdeki dönem için projelerini sorduğumuz Buluşan, “Proje hayalle başlar, şevkle bu işi yapma niyetine girilir. Ama bizim tarım politikamızdaki olumsuz alınan kararlar, başkanlık dönemim boyunca dört tarım bakanı değişmesi, bunlar karar alınmasını engelliyor. Bizim her şeyden önce bir tarım politikamız olmalı. Bir karar alındı mı üç beş sene devam ediyordu daha önce. Tarım politikamız en azından bir beş yıllık olmalı. Günü birlik olmamalı. Değişen tarım politikaları hayal kurmamıza engel oluyor” dedi.