ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Merkezdeki 3-5 kilometrelik alanın dışında bölgelerde lütfen arka mahallelere bir baksın vatandaşlarımız. Hiç Eskişehir’e benziyor mu. Kayyum atandıktan sonra doğudaki iller bile değişti. Avrupa kenti dediğimiz Eskişehir’e bunlar yakışmıyor. Sadece makyajla bir yere kadar götürebiliriz.2019 yılında Mart ayında çok net ve samimi söylüyorum. Bize bunun hesabını sorabilirler. Biz bu çehreyi değiştireceğiz. İmar problemini çözülmesi için tabi Büyükşehir’in de alınması gerekiyor. Sürekli kurumlara ihale edilen sıvanan sorunlar var. Biz Eskişehir’de  bir arpa boyu yol alamamışız. Yapılan tek şey, ya engelleniyorum edebiyatı  ya da aslında bu problem bizim değil, şunun demek. Koskoca  şehir hastanesi yapıldı bu bir devrimdir. Sadece Türkiye’de değil dünyada göz kamaştıran bir hale geldik sağlıkta. İnanılmaz boyutlardayız. Büyükşehir belediyesi maalesef hiç oralı olmadı. Stadda başımıza gelen diğer yapılarda başımıza gelen hem Yunusemre Devlet Hastanesinde hem şehir hastanesinde başımıza geliyor. Belediyenin temel işlerinden bir tanesi olan yol hizmetini bile maalesef yerine getiremiyor. Bu saatten sonra Sayın Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye başkanı ne dese bu millet inanmaz. 8 ay kalmış artık hiç bir şey  vadetmenize gerek yok. Bence sussunlar, suskunlarını sürdürsünler seçime kadar. 

'Hibe alıp reklam çalışması yaptılar'

Tepebaşı Belediyesi’nin çok fazla borçlandığını söylediniz, belediyenin bu kadar borçlanmasının sebebi nedir sizce?

Bir kere temel sebeplerden bir tanesi sadece makyaja para harcaması. Yani görünen kısımlarda 10 liralık bir iş yapıyor 100 liralık reklamını yapmaya çalışıyor. Bu işin ederi zaten 110 lira değil. Dündar başkanımın tabiriyle bir su yalağı çıkarmıştı ortaya bunun boy boy reklamları var. Bunu her hangi bir meslek liseli kardeşimiz yapabilecek pozisyonda ve bunu çok yüksek teknoloji gibi, inanılmaz çevreci bir çalışmaymış gibi gösterdiler. Çifteler’i eleştirmeye gitmişti Eskişehir’de o kadar komik bir konuma düştü ki sayın başkan. Çiftelerde caddeleri eleştirirken orada bir kazı çalışması vardı, doğalgazla ilgili, çifteler belediye başkanını eleştiriyor kendisini görmüyor. Burada göller bölgesine dönmüş sokaklar vardı. Burada insanların yürüyemediği kaldırımlar vardı. Büyükşehirle kavgalısınız hükümetle kavgalısınız. Ona küfür ediyorsunuz buna bağırıp çağırıyorsunuz içeride kendi elemanlarınıza hakim değilsiniz, içeride ne olup bittiğini bilmiyorsunuz. Yolsuzluk var kanıtlanıyor oradaki arkadaşı işten çıkararak çözmeye çalışıyorsunuz. Arkada ağır bir boşluk var. Hibe alıp reklam yaptığınız çalışmaları her ne kadar rakamlar doğru değilse de hibe alınmış ve onun üzerine bir çalışma yapılıyorsa da karşılığını bulamamışsınız. Kaynağınızı üretip o hibeye konu olan parayı bile bulup yerine getirememişsiniz.

'Tepebaşı’nda mali anlamda iflas gerçekleşmiştir'

Artık Tepebaşı’nda mali anlamda bir iflas gerçekleşmiştir. Bunun da yürütülemeyeceği aşikar olduğundan kimyası bozulmuş sayın başkanın. Sağa sola çatarak bu iş kapatmaya çalışıyor. Biz vatandaşımıza sözümüz verdik. Hiç uzatmaya gerek yok 2019’da bunu çözeceğiz. Borçlanma ile ilgili bir gerekçe göstermiş iseler ve karşılığında tahsis ettirmişler ise biz yapacağınız iş bu ise buyurun borçlananın dedik zaten. Ama bize başka bir borçlanma boyutu getirdiler. 40 Milyon civarındaydı. Bu borçlanmanın karşılığı yok. Gerekçesi yok sorduk komisyonda başka bir şey söylediler. Sayın başkan meclisten başka bir şey söyledi. Ama biz onun seçim çalışması için ayrıldığını düşünüyoruz. O sebeple yeniden Tepebaşı’nın bir handikapa daha gelmemesi için vatandaşımızın yeniden borçlanmasını istemiyoruz. Vatandaşımız belediye borçlanıyor ne olacak demesin, o borç hepimizin borcu. Ne kadar gereksiz borçlanmayı engellersek kim iktidar olursa olsun doğru hizmet etmesi için bir zeminin hazırlanması için vesile olmuş olacağız. Biz borçlanmayı da hizmetleri de takip ediyoruz. 

Yarın yerel seçim olsa Eskişehir’deki tablo ne olur?

Ben artık Eskişehir’de 2019’da bir değişimin gerçekleşeceğini çok güçlü bir şekilde inananlardanım. 2019’da AK Parti’nin bizim yöneteceğime kanaatim net. Bunu nasıl söylüyorsunuz derseniz, bunu sadece siyasi bir iddia olarak söylemiyorum. Ben 20 aydır aralıksız sahadayım. Bütün vatandaşın derdini dinledik not aldık ve bir haritaya döktük. Onlardan gelen tepkilere dayanarak söylüyorum. Yeter diyorlar. Burada bir değişimin gerçekleşeceği muhakkak. Umut ediyoruz üç merkez ilçede olsun ki değişim tamamlansın ve Eskişehir’deki dönüşüm de başlasın. Ama ben Tepebaşı bölgesi için söylüyorum bu bir iddiadan fazladır. Bu gördüğümüz bir gerçektir. Biz Tepebaşı bölgesinde o tılsımın o makyajın kalktığını, aslında terk edilmiş bir bölgenin var olduğunu yapılan hizmetlerin de çok afili başlıkların altında boş çalışmalar olduğunu gördük bunu da milletimize gösterdiğimizi düşünüyorum. Teşkilatımızla buradayız. 2019’da Tepebaşı’nda şehri yönetenler olarak buluşacağız. 

'Partimiz görev verirse adayım'

Siz belediye başkan adayı olmayı düşünüyor musunuz?

Biz partimizin verdiği her görevi layığı ile yapmaya çalışan insanlarız. Adayız ya da değiliz demiyoruz ama açıkçası o müktesebatı taşıdığımızı düşünüyorum. Partimiz görev verirse o işi canla başla yaparız.

'Eskişehir Ekspres demekki etkili bir yere gelmiş'

Son olarak Eskişehir Ekspres takipçileri için ne söylemek istersiniz?

Eskişehir Ekspres’in son zamanlardaki o yükselen trendini görüyoruz. Eskişehir’de güzel bir yere yerleşti Eskişehir Ekspres. Ben de çok fazla yoğunluktan dolayı takip edemesem de bakıyorum ikide bir önüme çıkıyor, demek ki etkili bir yere gelmişsiniz. Son mesajım takipçilerinize, Eskişehir 2019’da hak etmediği noktayı sonlandırıp inşallah yeni bir döneme değişime başlayacak. Bunu hak etmiyoruz. Ne Tepebaşı ne Eskişehir. Kesinlikle yeni bir dönemde Eskişehir Türkiye’den geri kalmamalı.