Uysal, “Öncelİkle şunu belirtmek isterim. TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri beyin çok özel çabası ve gayreti vardı. Hayri bey ciddi kazanımlar yaptı bu fabrikaya. Yeni nesil düzeni sağladı. Yüksek Hızlı Tren için bütün hazırlıkları tamamlamıştı. Bunun gibi daha pek çok işle uğraştı yol katetti. Bu saatten sonra bizim yüksek hızlı tren hayalimiz ne olacak?” dedi.

"Genel müdür olarak kim atanacak?"

Uysal, “Buraya nasıl bir genel müdür atanacak bu da önemli, inşallah Hayri bey atanır. Bu işi bilen, gönlünde hızlı tren hayali yatan bir görevli işi yürütmüş olur. Şimdi bir de şöyle bir furya var, bir fabrikaya onlarca şirketten çeşitli parçalar alınıp burada montajlamaya geçilin denirse, bizim işçimizin elindeki iş dışarı verilmiş olacak. Bin kişiyle yaptığımız iş 150-200 kişiye düşecek. Bu konuda işten çıkarılma olmaz ama daralma küçülme olabilir”

"Özelleştirme her an gündeme gelebilir"

Uysal, “Özelleştirme her an gündeme gelebilir. Özelleştirme bizim için her zaman risk. Buranın genel müdürü kim olacak? Merkezin nerede olacağı ile ilgili ise Ankara’da planlıyorlar, Bakanlığa yakın olmasını istiyorlar. Üç fabrikanın genel müdürlüğünün Ankara’da olması isteniyor" dedi.

"Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi ne olacak?"

Uysal sözlerine şöyle devam etti: "İşlerin takibinin merkezden daha iyi yürütüleceği düşünülüyor. Bürokratik işlerin Bakanlığa yakınlık açısından daha iyi yürütüleceği düşünülüyor. Bürokratik açıdan böyle düşünülüyor da biz de diyoruz ki, merkezden yürütülen işten hayır gelmez. İşin içinde olmak başkadır. Birim amirleri ile görüşmek, aksaklıkları yerinde görmek, mavi önlüğü giyip tezgahın başına gitmek farklı bir şey. Oradan planlamanın yürütülmesi ayrı bir şey, asıl iş imalatı yapabilmek. Hızlı tren ne olacak? Hayri bey umarım genel müdür olur"

Kaynak: Nevin Bulut Atak, Eskişehir Ekspres