ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Temayül yoklaması geniş bir katılımla gerçekleşti, neler söylemek istersiniz?

Her şeyden önce ülke için, memleket için, devlet için, vatan için, hepimiz için en hayırlı dava müdafası yapacak arkadaşlar inşallah seçilirler. En çok oyu onlar alırlar, Allah hepimizin hakkında hayırlar yazsın. Bununda yanında Cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekilliği seçimi kadar hatta ondan daha da önemli. Bu sistemin nasıl işleyeceği neye göre şekilleneceği erken seçim kararı alınması ile çok isabetli oldu. Belirsizlik ortamının ortadan kalkması noktasında çok takdir ettiğimiz bir karar oldu. İnşallah memleketimize bereket getirir. 

Vekil seçilmeniz durumunda Eskişehir için yapmak istediğiniz ilk icraat nedir?

Sadece Eskişehir değil, biz Eskişehir’den sadece seçileceğiz, fakat sadece Eskişehir değil, adı üstünde Türkiye Büyük Millet Meclisi mensubu olacağımız için bütün milletin temsilcisi olacağız. Bütün sorunlar aynı Türkiye’de. İşsizlik, istikrarın sağlanması, sanayinin teşvik edilerek artırılması, büyük kentlerde ulaşım, trafik, otopark sorunları var. İlk akla gelenler bunlar. Tek tek sorunlardan ziyade istikrarın güven ortamının sağlanması önemli. Söz gelimi güven ortamı olmayan bir ülkede ne girişimciler yatırım yapıyor, ne bankalar kredi sağlıyor, ne krediye ihtiyacı olanlar kredi çekemiyor. İnşallah bu sorunlara çözüm üretmek için elimizden geleni yapacağız.

Sizce Eskişehir’in en önemli sorunu nedir?

Aslında Türkiye’nin en önemli sorunu ne ise Eskişehir’in de en önemli sorunu o. Yerel yönetimin tam olarak yerine getiremediğini düşündüğümüz ulaşım sorunu var. Tramvay olması iyi bir şey ama şehrin bütün trafiğini alt üst ediyor. Onun yer altına alınarak trafik sorununun çok büyük oranda çözüleceği kanaatindeyiz. Ve otopark sorunu var çok fazla. Herkes kendi yaşadığı sitede dahi aracını park edecek yer bulamıyor.

Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Bu memlekette ne kadar eğitim kurumu olursa sayı olarak da kalite olarak da bu memlekete faydası olur. Bölündü diye buradaki öğrenciler kalkıp da başka bir şehre gitmeyecek. İtibarından bir şey kaybetmeyecek. Osmangazi Üniversitesi mesela, belli bölümler Anadolu Üniversitesi’nden ayrılarak teşekkül etti. Bir şey kaybettik mi hayır. Şehrimizde iki tane üniversite oldu. Üç tane beş tane on tane olsa daha iyi olur. Tabi ki destekliyorum bu anlamda.

Şehrimizde yaşayan gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Ecdadımızın dünyayı titreten güce sahip olduğu zamandaki gençler nasıl davranıyorlardı ise ona yakın davranmaya çalışsınlar. Ve de bilmedikleri 25 yıl öncesi olan sorunlar ne kadar azalmış tabi ki ne fedakarlık sayesinde oldu bunları göz önüne alsınlar. Oylarını kullanırken buna dikkat etsinler.