ÖZEL NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Ekspres’e yaptığı açıklamada, “Şu anda bir kriz yok. Türkiye’nin hassas olduğu bir noktada Türkiye’nin üzerine geliniyor ve manipülasyon yapılıyor. Tamamen bir algı operasyonudur”

Milletvekili iken, yeniden aday gösterilmek nasıl bir duygu?

Gerçekten çok onur ve gurur verici bir duygu. Çünkü, şehrimiz ülkemiz için gece gündüz çalışmaya çalışıyoruz. Bunun sonuç verdiğini görmek, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bunun fark edildiğini ve tekrar görev verildiğini bilmek çok onur verici. Şimdi biz de tekrar gece gündüz çalışma temposu ile inşallah seçim dönemini atlatacağız. Cumhurbaşkanımıza ülkemize şehrimize en büyük desteği vermeye çalışacağız.

Peki hiç “Yoruldum” dediniz mi?

Tabi bazen hissediyorsunuz. Özellikle mecliste sabah üçe dörde hatta altıya yediye kadar çalıştığımız dönemler oldu. O zaman bir uykusuzluk yorgunluk oluyor. Gün içinde de komisyon toplantılarımız oluyor, diğer görevlerimiz oluyor. Ama inanın öyle bir noktaya geliyorsunuz ki bir süre sonra tekrar şarj edilmiş gibi bir enerji depolaması oluyor. O şekilde devam ediyorsunuz. Çok da o yorgunluğu hissetmiyor ve yorulsanız da çok çabuk atlatıyorsunuz. 

Türkiye ekonomisi çok konuşuluyor, kriz var mı, ya da önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisi nasıl olacak?

Şu anda bir kriz yok, öncelikle onu söyleyeyim. Türkiye’nin hassas olduğu bir noktada Türkiye’nin üzerine geliniyor ve manipülasyon yapılıyor. Tamamen bir algı operasyonudur, yeni bir algı operasyonudur. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra zaten dört beş dalga Türkiye’ye saldırılar yapıldı, ekonomik olarak. Kredi derecelendirme kuruluşları yerli yersiz vakitli vakitsiz, ki bunların belirli kuralları vardır nasıl açıklanacağına dair bir standartları vardır, bunları da hiçe sayarak Türkiye ile ilgili belli dönemlerde, Türkiye’yi daha kırılgan gördüğü dönemlerde, bu girişimleri yaptılar. Çeşitli ekonomik saldırılar devam etti. Ama bunların çoğunu halkımız fark etmeden hükümetimiz gerekli tedbirleri aldı ve gerçekten Türkiye ekonomisi şu anda dünyada sayılı ekonomilerden bir tanesi. Mali disiplin anlamında, büyüme oranı anlamında, yarattığı istihdam anlamında şu anda Türkiye’de yaklaşık sekiz milyon kadar bir istihdam yaratıldı son on yılda. Baktığımız ve diğer ülkelerle karşılaştırdığımız zaman küçük bir Avrupa ülkesinin iki katına yaklaşan rakamlar bunlar. Dolayısıyla bu anlamda Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerinde. Ama bir kırılgan noktamız var bu da cari açık. Cari açığı bizim kapatmamız için yurt içi tasarrufları artırmamız gerekiyor. Ve yurt dışına bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor. Ekonomi ile ilgili tamamen bir algı operasyonu var evet ve 24 Haziran’a kadar bu iniş çıkışlar devam edebilir. Ama merkez bankamız gerekli tüm tedbirleri aldı ve uygulanması gereken tüm para politikalarını uyguluyor şu anda. Burada önemli olan dövize ihtiyacı olmayan halkımızın firmalarımızın panik olup dövize geçmemesi gerekiyor. Ama yurt dışı ödemesi vardır döviz ödemesi vardır tabi ki onlar döviz ihtiyacını karşılayacak. Burada da yine onların mağduriyetini gidermek için merkez bankamız ihracatçılarımız için kuru sabitledi. Bu tür önlemlerle biz devam edeceğiz.  24 Haziran’a kadar dediğim gibi bu dalgalanmalar olabilir ama biz de gerekli önlemleri hemen anında alacağız ve 24 Haziran’dan sonra gerçekten yeni bir dönem başlayacak. 

Yatırım yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Türkiye’nin önü açık. Her zaman için yatırım yapılabilir. Psikolojik bir algı oluşturuldu evet. Şimdi yabancı yatırımcılar için de geçerli bu. Yerli yatırımcıların da bazıları beklemede. Ama bizim hep söylediğimiz şu, 24 Haziran itibari ile yeni hükümet sistemine geçeceğiz. Zaten hızlı icraat hızlı karar alma diyoruz. Böyle bir sistem içinde her şey çok daha hızlı olacak. Hızlı karar verilecek. Bürokrasinin bize kaybettirdiği zaman artık ortadan kalkacak. Yatırımlar da çok daha hızlı hayta geçecek. Türkiye için yeni bir atılım dönemi olacak 25 Haziran itibari ile. Türkiye orta gelir gurubundan üst gelir gurubuna çıkan bir ülke olacak.

Sizce bu seçim farklı bir seçim mi?

Evet farklı bir seçim. Gerçekten Türkiye 16 Nisan’da bir tercih yaptı ve yeni hükümet sistemi dedi. Yeni hükümet sisteminde bizim hedefimiz daha fazla refah, daha fazla zenginlik ve daha geniş özgürlük diyoruz. Bunların üzerine inşa edilmiş bir Türkiye olacak. Ekonomik büyümeyi biz refaha dönüştürmek istiyoruz. Buna da kapsayıcı büyüme diyoruz. Yani daha alt gelir gurubuna ait kişilere daha fazla aktarım yapabilmek. Şu anda sosyal politikalar anlamında Türkiye devrim yapmış durumda. Bunları geliştirmek üzere, yani refah düzeyini artırmak istiyoruz. İnşallah terör bitecek, çok önemli bir aşamaya geldik. Hem sınırlar içi hem sınır ötesi terörle mücadele devam edecek. Bunlar da gerçekleştiğinde OHAL kalkacak. Dolayısıyla çok daha farklı bir Türkiye olacak. 

Oyunu kime vereceği konusunda kararsız vatandaşlar için tavsiyeniz ne olur?

Önceliğimiz bizim vatanımız. Gerçekten 15 Temmuz’da da yaşadıklarımızdan sonra Türkiye orada kenetlendi ve vatanı bayrağı için bir oldu. Bu birliği devam ettirmemiz gerekiyor. Ve vatanımız öncelikli. Şu anda tüm çevre ülkelere komşularımıza baktığımızda bütün ülkelerde ya siyasi ya ekonomik istikrarsızlık var. Böyle bir ortamda Türkiye’nin istikrarlı olması çok çok önemli. O zaman önceliğimiz vatanımız ve istikrarımız diyoruz ve oylarımızı bu şekilde vermemiz gerektiğini düşünüyorum. 

Bir araya geldiğiniz vatandaşların Cumhur İttifak’ına karşı ilgisi nasıl?

Bizim aday tanıtımımız 24 Mayıs’da yapıldı ve hemen biz Cuma günü sahaya indik. Burada çalışmalarda vatandaşla görüşürken büyük bir ilginin olduğunu görüyorum Cumhur İttifakı’na. Desteği çok net gördüm. Bu, seçim sürecinin başında bu kadar net olmaz. Seçim dönemi tarihi yaklaştıkça son bir hafta özellikle herkes daha bir net olur ve size yansıtır. Çok ilginç bir şekilde şimdiden çok büyük bir destek var. Cumhur İttifak’ını en yüksek oyla şehrimizde çıkarmaya çalışacağız. 

Yerelde ve genelde bir seçim tahmininiz var mı?

Evet bir seçim tahminim var ve anketlerde o şekilde geliyor genelde. Genelde Sayın Cumhurbaşkanımızı birinci turda Cumhurbaşkanı olarak, Cumhur İttifak’ı olarak seçtireceğiz. Şu anda bütün göstergeler de bunu gösteriyor. Milletvekilliği seçimlerinde de maksimum milletvekilini göndermeye çalışacağız tabi AK Parti olarak. Burada da Cumhur İttifak’ının en yüksek oyu almasını hedefliyoruz. Ve en az dört milletvekili diyoruz inşallah daha fazlası olur. 

Bundan sonraki süreçte Eskişehir için hedefleriniz nedir?

Öncelikle başladığımız projelere devam etmek istiyorum. Eskişehir için takip ettiğim projeler vardı. Onları inşallah devam ettireceğim. Bunlardan örneğin İşkur yeni binası, 17 bölge tapu kadastro genel müdürlüğümüz, ilçelerimize yönelik bir takım projeler vardı. Bu çalışmaları takip ediyoruz halkımıza kazandırıyoruz. Halk kütüphanemiz var yine. Modern bir halk kütüphanesi yapılıyor. Hükümetimizin yaptığı diğer yatımlardan bahsetmiyorum bile onları hepimiz biliyoruz. Benim özelde başlattığımız bir takım projeler var onlara devam etmek istiyorum. Onları belirli bir noktaya getirdik sonuçlarını alıyoruz. Yeni dönemde onların ikinci kısmına başlayacağız. Dezavantajlı guruplar ve kadınlara yönelik çalışmalarım devam edecek. İlçelerimizin yerel değerleri için marka başvurusunda bulunduk bunlardan kabul olanlar var sayılarını artıracağız. Ama en önemlisi kırsalda kadının güçlenmesine yönelik çalışmalarıma başlayacağız. Kadınlarımız çok cefakar çalışıyorlar kırsalda. Hem evde hem tarlada. Onların bu üretkenliğini kayıt altına alacağız. Kendilerine sürekli gelir getirici bir sistem oluşturmayı planlıyoruz. Buna da kırsalda kadının güçlenmesi diyoruz. Verimli tarım yapmak çok çok önemli. Verimli tarım alalarımızı yenilikçi yöntemlerle çok verimli kullanmamız gerekiyor. Buna yönelik farkındalık çalışmaları yapacağız. Eğitimler verilecek. İşsiz gençlere yönelik çalışmalarımız devam edecek. Kırsaldan merkezlere göç olayı var. Kırsaldaki değerlerimizin yaşaması için bizim buraları güçlendirmemiz gerekiyor. Kırsal kalkınmaya çok önem veriyorum. 

Gençler için ne söylemek istersiniz, özellikle ilk defa oy kullanacaklar için?

Evet çok önemli bir kitle. Aslında bütün yapılan bu çalışmalar onlar için yapılıyor. Onlara bir alt yapı hazırlamak geleceklerini çok daha farklı düzeyde devam ettirmeleri için uğraşıyoruz. Bu bir bayrak yarışı bizler gençlere teslim edeceğiz. Ne yapıyorsak yapalım sonuçta gençlere teslim edeceğiz. Dolayısıyla kendi geleceklerine sahip çıksınlar diyorum tek tavsiyem bu. Bilinçli oy kullansınlar. Türkiye’nin nasıl bir istikrar adası olduğunu biliyoruz ve bunun üzerine yapılan oyunlar var. Ve bunu artık dış dünya artık kendisi itiraf ediyor. Bu nedenle bu bilinç içinde oy kullanmalarını rica ediyorum. Ülkelerine sahip çıkmalarını istiyorum. 

Eskişehir Ekspres takipçileri için son olarak ne söylemek istersiniz?

24 Haziran Türkiye için bir dönüm noktası. Daha fazla refah, daha fazla zenginlik, daha geniş özgürlük diyoruz. Türkiye’nin son altı yedi yılına baktığımız zaman mücadele sürecinin içinde olduğu ortada. Önceliğimiz ülkemiz vatanımız olmalı. Farklı düşünebiliriz hiç önemli değil, hoşgörülü uzlaşmacı bir yaklaşımla ülkemizi çok daha ileriye taşımamız gerekiyor.