Sizi tanımayanlar için kendinizden bahseder misiniz?

Siyasetin içinde uzun yıllardır hizmet veriyorum. 80 öncesinde de siyaset yaptım yaşım gereği darbeyi de gördüm. Doğma büyüme Eskişehirliyim. 2017’de ilçe sekreterliği yaptım. 24 Eylül’de de atamamız geldi ve ilçe başkanı oldum. Yönetimde baya bir değişiklik yaptık ve yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. 

MHP Odunpazarı ilçe başkanı olarak hedefleriniz nelerdir?

Hedefimiz Odunpazarı belediyesini almak. Biz parti olarak buna kilitlendik. Parti olarak çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyoruz. 2 yıldan beri Odunpazarı’nda faal olarak görev yapıyorum. Arkadaşlarımızla tek hedef haline getirdik burayı alacağız. Üretken, milliyetçi belediyeciliği Odunpazarı halkımızla tanıştıracağız.

Odunpazarı bölgesindeki vatandaşlar ile görüşmelerinizde çıkan sonuç nedir, vatandaşların isteği nedir sizden ve yönetiminizden?

Odunpazarı halkı mevcut belediye yönetiminden kurtulmak istiyor. Belediye içinde yaşananlar için başkan hiçbir şey yapmıyor. Odunpazarı belediyesinde aşırı bir siyaset dönüyor. İnşallah biz gelince böyle bir şey olmayacak. Vatandaşımızla el ele omuz omuza üreterek beraber geliştirerek projelerimizi gerçekleştireceğiz. Projelerimiz hazır bizim. Seçimi alacakmış gibi bütün projelerimizi hazırladık. Halkın teveccühü ile bizi başa getirirlerse görecekler. 

Projelerimiz hazır dediniz, bahseder misiniz?

En dikkat çeken projemiz Eskişehir’de kaldırım ve trafikle ilgili. Özellikle kaldırımlar büyük sorun. Otopark yok. Esnafı etkiliyor bu durumlar. Bir şeyi güzelleştirmeye geliştirmeye çalışırken esnafı öldürüyorsunuz. Belediyede bazı işler yürümüyor, en önemli konu da bu aslında. Yıkım ve yapım ruhsatları belediye tarafından çok geç veriliyor. İşler Odunpazarı’nda ilerlemiyor. Örneğin belediye çalışanı izne çıkıyor bir ay yıkım ruhsatı verilmiyor. Geçen sene yaşandı bu sorun. Böyle bir mantık olabilir mi? Orada iki tane fazla çalışan olamaz mı? Benim iddialı olduğum bir şey daha var.  Hamamyolu’nu 80’li yılların Hamamyolu’na geri döndüreceğiz. Her şeyde referandum varsa bunda da referandum yaparız, eski resimlerini koyarız, herkes görür. Akar deresinin sularının güzel bir şekilde aktığı, her tarafın ağaç olduğu şekline döndürebiliriz. Eski projenin aynısını yapacağız. Akan su kapatılır mı? Yeşil de kalmadı, sadece plastik kaldı. Burayı eski özüne kavuşturulsun. Ben şunu da anlamıyorum, Yılmaz Büyükerşen her şeye karışıyor buna nasıl müsaade etti? Burada çocukların oynayacağı alan da yok. Bütün parklarda aynı. Oyun alanı derken sadece oyuncaklar değil, bir spor alanı yok. Küçük mini futbol sahası basket sahası yok. Bunlar olacak ki çocuklar enerjisini atsın. Hamamyolu neden beğenilmedi? Yaşı itibariyle eski Hamamyolunu bilenlerin beğenme şansı yok, beğenemez. Yeşil katledilmiş, su yok. Plastik kokuyor. Sabahtan akşama kadar yıkıyorlar. Orada enerji su gidiyor. Biz Büyükşehir belediyesi de dahil alalım, herkesin istediği Hamamyolu gerçek kimliğine kavuşur. Eski resimleri muhteşemdi. 

Odunpazarı bölgesinin en önemli sorunu nedir sizce?

En önemli sorun merkezin haricindeki yerlerin gelişmemesidir. Gelişmeyi de belediye sağlar. Oraya sosyal tesis, alışveriş merkezleri yaparak sağlar. İki tane küçük park yaparak değil. Emek en büyük mahallemiz. 71 Evler Sultandere ile birleşti neredeyse, bir tane alışveriş merkezi yok. Spor tesisleri yok. Belediyenin parası mı yok. Kenarın kalkınması, şehrin yoğunluğunu azaltır. Büyükşehir Belediyesi neden alışveriş merkezleri açmıyor. Biz gelelim kendimiz yapacağız. Polatlı Belediyesi yaptı. Geliştireceksin, bunlar belediyenin işi. Küçük Sanayi Sitesi normal olarak kendiliğinden kalkması lazımdı. Eskiden Tabakhane vardı, burası kendiliğinden kalktı. İmar verdiler ve kalktı. Bölgeyi imara açarsanız kalkardı. Ama herkesin bir rantı var orada. Orada bir tek planı olmayan vatandaş. O diyor böyle yapacağız, diğeri başka bir şey. Orayı imara açarsanız, kendiliğinde bu proje bitmişti. Hiç biri yapmadı. 

Aday belirleme kriterleriniz ne olacak?

Ülkücü, milliyetçi olacak, bizim insanımız olacak. Vatandaş tarafından sevilen sayılan, örnek insan olması lazım. Siyasette örnek insanları yetiştirmemiz lazım. İnsanların siyasete çirkin gözle bakmasını engelleyecek örnek insanları bu arenaya çıkartmamız lazım. Bunu biz bulursak vatandaşımız bir daha bizi bırakmaz. Her seçimde de başarılı oluruz. Çünkü milliyetçi ülkücü bir belediye ile Eskişehir hiç tanışmadı. Bu dönem inşallah biz tanıştıracağız. Vatandaş bizi tercih ettiği için memnun olacak. 

Parti olarak hedefiniz nedir?

Genel merkezden bize gelen bilgi ne olursa biz ona göre hareket edeceğiz. Yani ittifakla mı olacak, tek mi. Ama biz her şeye hazırız. İttifaka da hazırız, parti olarak kendimiz girecek gibi de hazırız. Şu an için isim olarak adayımız yok ama şekil olarak var. Vatanını milletini seven, ülkücü bizim için öncelik. Benim görüşüm ittifak olursa seçimleri 15-0 alırız diye düşünüyorum. 

Son olarak Eskişehir Ekspres takipçilerine ne söylemek istersiniz?

Eskişehirlilere, önümüzdeki seçimde Eskişehir’in bundan sonraki geleceğini etkileyecek oylarını bilinçli bir şekilde vermesini rica ediyorum. Seçimlere beş ay kala tramvay yolu yapmak değil. Dört buçuk sene yatıp da son altı ayda Eskişehir’e tramvay getiriyorum, şunu yapıyorum mantığı değil. Biz geldiğimiz günden itibaren 365 gün 7/24 hizmet edeceğiz. Bizim partimiz nasıl herkese açıkça yarın belediyeye de açık olacak. Belediyeye vatandaş işi için gidiyor. Şimdi belediyeye giden vatandaşlar x-ray cihazından geçiyor. Belediye başkanı vatandaşından korkar mı? Belediyeye girmek için x-ray cihazından geçiyoruz. Ben vatandaşı belediye başkanı yapmışım beni arıyorlar girerken. Makamın kapıları herkese açık olur. Belediye başkanı vatandaşla iç içe olur. Kapısına güvenlik koymaz. Eskişehir’e turist geliyor diye övünüyorlar. Kimse kusura bakmasın Eskişehir’e turist diye gelenler sadece kalabalık yapıyorlar. Yatılı gelmiyorlar ki. Helvacıdan helva alıyorlar, köfteciden köfte yiyorlar, iki tane çibörek başka bir şey yok. Ama trafikteki çileyi biz çekiyoruz. Bıraktıkları çöpleri vergilerimizle çalışan işçiler temizliyor. Eskişehir’e katkısı sıfır. Neymiş turizmi canlandırdık. Böyle turizm canlanmaz. Bunlar hep göstermelik. NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES