Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Milli Eğitim Bakanlığı, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde başlatılan “okullara cuma namazı” düzenlemesine yeni uygulamalar ekledi ve mevcut durumu genişletti. Davutoğlu’nun imzaladığı “Cuma İzni” genelgesinin ardından başlatılan uygulama, 3 yıl sonra, birçok şehirde “dönem başından itibaren ders saatleri namaz vakitlerine göre düzenlenmesine” dönüştü. Eskişehir'de de bir çok okul bu uygulamayı hayata geçirdi. 

İster istemez bu durum öğrencileri etkilemiştir. Sabah ders saati sayısı artmıştır. Bu da öğle yemekleri için alışık olunan öğrenci ve veli programlarını etkilemiştir. Öğrencilerin yorgun düşmelerine neden oluşturmuştur.

Eğitimin paydaşlarna danışılmadan yapılan bu uygulama zaten sorunlar yumağı haline gelen eğitim sistemimizi çıkmaz sokağa sokmuştur. Herkes aklına estiği gibi yasa, yönetmelik ve kamu kurumu ciddiyetini savsaklarsa, bundan yalnız eğitim çağındaki çocuklarımız değil toplumun geleceği ve Milli Eğitim Bakanı da etkilenir.

Unutmamak gerekir ki, cumhuriyet, yasallık ve toplumun tümünü kucaklayacak değerler bütünüdür. Laiklik, toplumsal düzen ve olanak eşitliği gün gelir herkese gerekli olur.

Biz Eğitim Sen olarak bu kaosa son verilmelidir diyoruz. Herkesi yasalara, kamu yararı ile özellikle laiklikle ilgili düzenlemelere saygılı olmaya çağırıyoruz.