Alkan, “Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı, açılmayacak mı' konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı farklı açıklamalar eğitimde belirsiz bir ortamın oluşmasına neden olmuştur. Açılacak yönünde yapılan açıklamaları baz alacaksak ortada hiçbir hazırlığın en azından Eskişehir’ de olmadığını görmekteyiz. MEB’ in birbiriyle çelişen ifadeleri haklı olarak Bakanlık bürokrasisine bir güven sorunu doğurmuştur. Aynı durum şu an 1 Hazirandan beri açık mı kapalı mı olduğu belli olmayan özel kreş ve anaokulları içinde geçerli durumdadır. Adeta kaderine terk edilen bu kurumların geleceği ne olacaktır? Kapılarına kilit vurulması mı beklenmektedir” dedi. 

"Salgın sorunları örtmemelidir"

Alkan, “Sağlık Bakanlığının güncellediği Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nin yeni eğitim yılında Eskişehir’ de nasıl uygulanacağı konusunda şüphelerimiz artmaktadır. En öne çıkan 4 metrekareye 1 öğrenci kuralı Eskişehir’de nasıl hayata geçirilecektir? İl Milli Eğitim Müdürlüğü salgın koşullarına yönelik -Marttan itibaren- yapılan hazırlıkları kamuoyu ile ne zaman paylaşacaktır? Derslik açığı ve kalabalık sınıflar özelikle Anadolu Liselerinde Eskişehir gerçekliği olarak ortada durmaktadır. Salgın başlangıcında vurguladığımız hijyen meselesi çözümü velilere yıkılmadan karşılanacak mıdır? Yardımcı personel ihtiyacının giderilmesi konusunda somut hiçbir adım atılmamıştır. Mevcut durumdan gördüğümüz okulların açılması yönünde değil de açılmaması yönünde bir algı ve beklentinin olduğu yönündedir” diye konuştu. 

"Eğitime daha fazla para harcanmalı"

Alkan şöyle konuştu:

“Eğitim-Sen Eskişehir Şube olarak okulların açılmasının önünde engel olan derslik ihtiyacının giderilmesi için önerilerimiz şunlardır: Yunus Emre MTAL’ nin yılan hikayesine dönen inşaatına ödenek bulunarak başlanmalıdır. Mevcut durumda boş olan kamu binaları dersliğe çevrilmelidir. Mevcudun altında öğrencisi olan meslek okullarımız ihtiyaç doğrultusunda değerlendirilmelidir. Kiralanabilecek yeni binalar derslik olarak kullanılabilir. Okul alanlarına prefabrik derslikler açılabilir. Şube olarak salgın boyunca okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar Eskişehir eğitim ortamındaki sorunları kamuoyu ile paylaştık. Çözüm önerilerimizi sıralarken hep şeffaf ve katılımcılığın önemine vurgu yaptık. Bu ısrarımız devam edecektir. Açıkçası salgın da göstermiştir ki devlet kamusal eğitime yönelmeli eğitime daha fazla para harcamalıdır”