Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, kentteki siyasi partilere ziyaretlerine devam ediyor. Dün CHP Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve yönetimi, bugün de İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları ile bir araya geldi. 

Alkan, Milli Eğitim Bakanlığını eleştirerek, EBA'da sorunların devam ettiğini ifade etti. 

"Uzaktan eğitimde yapılması gerekenler ise çok açık ve nettir" diyen Alkan "Çöken eğitim sisteminin öğrenci, veli ve eğitim emekçileri üzerinde yarattığı etkileri siyasi parti temsilcileri ile paylaştık. EBA'da yaşanan sıkıntılar hala devam ediyor. 16 Mart'ta salgında okulların kapanmasından bugüne MEB’in yüz yüze ve uzaktan eğitim için “hazırlıksız” olması, eğitime yeterli bütçe ayrılmaması, yaşanılan sorunların ve eşitsizliklerin devam etmesi “hazırlıksızlık”  değil bir tercihtir. Kimden yana? Özel okullardan, zenginlerden yana. Yoksulların payına da düşen paran yoksa eğitim de yoktur" vurgusu yaptı. 

Alkan, uzaktan eğitim sürecinde yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;

"Bugüne kadar öğretmen arkadaşlarımızın kişisel çabaları, yoğun emekleri sonucunda uzaktan eğitim devam etti. Uzaktan eğitimde yapılması gerekenler ise çok açık ve nettir;

  • Eğitime acilen yeterli bütçe ayrılmalıdır.
  • Eğitimde eşitlik esastır. Öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi temel sorunlardan biridir. Öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitime erişimi için gerekli cihazlar ücretsiz olarak karşılanmalıdır.
  • Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız için internet sınırsız ve ücretsiz sağlanmalıdır.
  • Öğrencilerimizin uzaktan eğitime devamı ve ölçme değerlendirme konularında acil düzenlemeler yapılmalıdır.
  • Uzaktan eğitime hazırlık öğretmenlerin ciddi zaman ve emek harcadığı işlere dönüşmüş durumdadır. Öğretmenlere ödenen derse hazırlık ücreti uzaktan eğitimde artırımlı şekilde ödenmelidir. 
  • Farklı canlı erişim programları güvenlik sorunu yaratmaktadır. Güvenlik sorununun ortadan kaldırılması ve uygulama birliği sağlanması için MEB, okullar lisanslı çevrimiçi program almalıdır.
  • Uzaktan eğitimde yaşanan teknik sorunların çözümü ve destek gereksinimi olan öğretmenlere bu hizmetin verilmesi için MEB bünyesinde uzaktan eğitim merkezi açılmalı ve bu merkez 7/24 hizmet vermelidir. 
  • Uzaktan eğitim ders içerikleri koşullara uygun şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Acil uzaktan öğretim adı verilen ve yüz yüze eğitim için hazırlanan içeriklerin çevrimiçi platformlara aktarılması ile sınırlı bir uzaktan eğitim hazırlığı öğrencilerimizin gereksinimini, öğretmenlerin ihtiyacını karşılamamaktadır.
  • Devamlılığın sağlanması için mutlaka ebeveynlerden birine ücretli izin hakkı verilmelidir.
  • İhtiyacı olan tüm öğrenciler tespit edilmeli, düzenli olarak öğrencilere eğitim desteği, mali destek sağlanmalıdır.
  • Uzaktan eğitimde ve yüz yüze eğitimde yaşanılan sorunlara ilişkin öğretmenlere, eğitim emekçilerine rağmen bir yol haritası oluşturulamaz. Merkezi olarak ve illerde, ilçelerde mutlaka izleme kurulları oluşturulmalıdır"