Rektör Çomaklı’ya öğrenciler de eşlik etti ve Anadolu Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr Orhan Oğuz Kadıköy’deki evinde ziyaret edildi. 64 yıl önce Anadolu Üniversitesi’nin temellerini inşa eden Oğuz eski yeni öğrencilerin vefa ziyareti ile moral buldu. Oğuz’un evinin önünde, öğrenciler ‘Hocam sizi unutmadık, minnettarız’ yazılı pankartlar açarak Oğuz'u alkışladı. Çomaklı’nın desteği ile balkona çıkan 96 yaşındaki Oğuz, “Hepsini görmekten çok mutlu olduk. Allah millete ve memlekete zeval vermesin. Hepinize başarılar dilerim. Memleketimize huzur ve başarılı yönetimler ihsan etsin” dedi. 

"Kıraç toprakları yeşerten hoca"

Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Çomaklı, eşi Seda Çomaklı, akademisyen ve öğrenci temsilcileri Oğuz'un evine misafir oldu. Rektör Çomaklı, elini öptüğü Oğuz'a üniversitenin kurulmasında verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti. Ziyarette konuşan Çomaklı, “Kendisine teşekkür etmeye, ahde vefaya geldik. Onlar o zaman kıraç topraklarda bir şeyler yeşertmeye çalışmışlar neticesini de çok iyi almışlar. Kıraç toprakları yeşerten hoca diyoruz” diye konuştu. Çomaklı, ayrıca Oğuz'un yüze yakın öğrenciyle kurduğu üniversitede bugün 1,5 milyon civarında öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. 

"Kiralık mekanlarda yayan yapıldak…"

Oğuz ise, üniversitenin ilk günlerini “Sarı sandalyelerden kiralık mekanlarda yayan yapıldak öyle uzaktan getirdiğimiz hocaları Devletin misafirhanelerinde, şeker fabrikalarında, demiryollarında, sağda solda misafir ederek öğrencilerimize hizmet üreten insanlar haline getirerek yetiştirdik” sözleriyle anlattı.