Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercih dönemi başladı. Anadolu Üniversitesi de hazırladığı tanıtım filmiyle, üniversite adaylarına neden Anadolu Üniversitesini tercih etmeleri gerektiğini anlattı. Üniversitenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan filmde,Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da rol aldı. Renkli bir anlatıma sahip olan film Anadolu Üniversitesinin Örgün ve Açıköğretim Sistemi ile öğrencilere geniş bir yelpazede eğitim seçeneği sunduğunu vurguluyor.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı, tanıtım filmini kişisel sosyal medya hesabından “Her şeyin ve herkesin öğrencileri için çalıştığı global üniversite... Öğrencilerim için sanata soyundum” ifadeleri ile paylaştı. Anadolu Üniversitesi resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan video, kısa süre içerisinde binlerce beğeni aldı. 

Tanıtım filmi, üniversite tercihi yapacak bir öğrencinin bilgi almak üzere Anadolu Üniversitesini ziyaret etmesini konu alıyor. Bankacılık, spor yönetimi, televizyon programcılığı, web tasarımı, felsefe ve uluslararası ilişkiler gibi pek çok farklı bölüm arasından hangisini seçeceğine bir türlü karar veremeyen öğrencinin yardımına Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı koşuyor. Rektör Çomaklı, öğrenciye “Hayâl dünyan çok zengin. Edebiyat bölümünü de bir düşün bence” diyerek tavsiyede bulunuyor. Bu tavsiyeye teatral bir konuşma ile yanıt veren öğrenciye Rektör Çomaklı’nın bir sonraki teklifi ise oyunculuğu düşünmesi yönünde oluyor. 

Anadolu Üniversitesini tercih eden her öğrencinin kendisine uygun bir bölüm bulabileceği mesajı yüklü bu eğlenceli video sürpriz bir son ile bitiyor. Öğrencinin “Gerçekten bende star ışığı var mı hocam?" sorusuna Rektör Çomaklı, Marlon Brando ve Al Pacino’nun başrollerini paylaştığı “Baba (The Goodfather) filmindeki sahneleri andıran bir kostüm içinde, “Benim kadar değil evlat!” şeklinde yanıt veriyor.