Sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşlara her alanda destek olmayı aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitim EBA sisteminden yararlanamayan çocuklara yönelik başlattığı kampanya hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan gelen bağışları ve vatandaşların ulaştırdıkları tablet, televizyon ve bilgisayarları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da hayırsever Eskişehirlilerden bağışları toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Boyacıoğlu Mahalle Muhtarı Volkan Atak’ın mahalle sakinlerini destek kampanyası ile ilgili bilgilendirmesiyle alınan 3 adet tablet, Hukuk Fakültesi öğrencisi de olan Zeynep Gönen tarafından ESMEK’e ulaştırıldı.  

Türkiye’de EBA’dan faydalanamayan on binlerce ihtiyaç sahibi olduğuna dikkat çeken Gönen, Büyükşehir Belediyesi’nin bu kampanyasının çok değerli olduğunu ifade etti. Gönen “Mahalle Muhtarımız Volkan Bey’in bizleri bilgilendirmesiyle mahalle sakinleri olarak topladığımız paralar ile 3 adet tablet aldık. Bu tableti gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağına inandığımız Büyükşehir Belediyemize teslim ettik. 3 tablet az gibi gözükse de Eskişehir’de yüzlerce mahallemiz var. Her mahalle muhtarı başlatacağı kampanya ile yüzlerce çocuğun yüzünü güldürebiliriz. Ben bu başlattığımız desteğin diğer mahallelere de örnek olacağını düşünüyorum” dedi. 

Kampanyanın devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise tablet bağışlamak isteyen vatandaşların 0222 220 76 88 üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini belirttiler.