Her yaş grubundan vatandaşa ücretsiz olarak verdiği kurslarla, bir yılda on binlerce kişiye ulaşan ESMEK, uzaktan eğitim konusunda da binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye destek olmaya hazırlanıyor.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’da yaşanan sistemsel sorunların yanı sıra bilgisayar, tablet veya internet yetersizliği nedeniyle eğitimden uzak kalan çocuklara destek olacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Güzel ülkemizin büyük sorunlarından birisi de ne yazık ki eğitim sistemimizdeki eksiklikler. Tüm bunlara bir de pandemi süreci eklendiğinde ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın eğitimi konusunda kaygılanıyorum. Uzaktan eğitimin doğru yöntemler ve sistematik şekilde yönetildiğinde başarıya ulaştığını Açık Öğretim Sistemi’ni kurarken deneyimleyerek öğrenmiş birisi olarak, bugün binlerce çocuğun eğitime uzak kalması inanın beni son derece üzüyor. Bu sebeple 2002 yılında kurduğumuz ve on binlerce kişiye ulaşarak eğitimler verdiğimiz ESMEK çatısı altında uzaktan eğitimde sıkıntı yaşayan çocuklarımıza da destek olacağız. Pandemi sürecini atlattığımızda eğitimden uzaklaşmış veya imkansızlıklar nedeniyle okuldan soğuyan bir nesil görmek istemediğimizden ihtiyaç sahibi çocuklarımızın yanında olacağız” dedi. 

ESMEK çatısı altında bilgisayar erişim destek sınıfları kurulacak

ESMEK’in bilgisayar destekli kursları nedeniyle var olan bilgisayar ve internet erişimi destek sınıflarının sayılarını arttıracaklarını ifade eden Başkan Büyükerşen, bu sınıfları evinde bilgisayarı veya interneti olmayan çocukların ücretsiz olarak kullanacaklarını belirtti. Covid-19 ile ilgili tüm tedbirlerin alınarak hazırlanacak bu sınıflardan faydalanmak isteyen ebeveynlerin 0222 220 76 99 üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini ifade eden Başkan Büyükerşen, Mobil Eğitim Aracı’nın da talep edilen kırsal mahallelerde göreve hazır olduğunu belirtti. 

İhtiyaç sahiplerine EBA Online Destek Paketi ve Kırtasiye Paketi desteği sağlanacak

Özellikle dezavantajlı mahallelerde pandemi nedeniyle eğitimden uzak kalan çocukların hızlıca tespit çalışmalarının yapıldığını ve belirlenen 2 bin öğrenciye uzaktan eğitim paketi verileceğini belirten Başkan Büyükerşen “Uzaktan eğitimin en önemli noktalarından biri çocukları sıkmayacak, derse olan ilgilerini arttıracak içerikler üretilmesidir. Bu sebeple MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş konu anlatımlı videoların, soru bankalarının, soru-cevap videolarının ve deneme sınavlarının yer aldığı uzaktan eğitim paketini 2 bin çocuğumuza hediye edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki hafta itibariyle 2 bin çocuğumuza da kırtasiye paketi ve birinci sınıflar için okul çantası paketlerimizi dağıtılmak üzere hazırladık. Bu desteklerimizin çocuklarımıza eğitimleri konusunda fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

“Tüm Eskişehirlilerden ricam, başlayacak kampanyamıza destek olmalarıdır” 

Eskişehir’de bilgisayar veya tableti bulunmayan binlerce öğrenci olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükerşen, bu kapsamda bir kampanya hazırlığında olduklarını ve vatandaşların kullanmadıkları bilgisayar ve tabletleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Kampanyanın en kısa sürede sosyal medya ve kent içi reklam alanlarından duyurularak başlayacağını ifade eden Başkan Büyükerşen, şehrin ileri gelenleri ve iş adamları başta olmak üzere tüm Eskişehirlilerden bu kampanyaya destek olmalarını istedi.