2008 yılından itibaren üstün yetenekli öğrenciler ve ailelerine hizmet vermeye başlayan Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Programları (ÜYEP),  TÜBİTAK desteği ile kurulmuş üniversite tabanlı bir program olarak devam ediyor. 

Dünya çapında zekâ ve üstün yetenek alanında özgün araştırmalar yürüten ve eğitim modelleri geliştiren ÜYEP, üstün yetenekli öğrencileri başarılı yetişkinler olarak yetiştirme yönünde çalışmalarını sürdürürken, 24 Mayıs 2021 tarihinde 5. sınıf öğrencilerine yönelik bir tanılama sınavı düzenledi. 

Çağfen ve Ataçağ Koleji öğrencileri  ÜYEP’te ilk 3’ü paylaştı

Sınava bu yıl Eskişehir ve diğer illerden yaklaşık 700 - 800 arasında öğrenci başvurdu. Çağfen Koleji 5. sınıf öğrencilerinden Ecrinaz Rabia Karaasma yapılan sınavda ikinci olurken, İrem Gürbüz de üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Ataçağ Koleji’nde ise 5. sınıf öğrencilerinden Gökay Uğuzman yapılan sınavda birinci olurken, Ezgi Tunç on üçüncü oldu. 

Çağfen ve Ataçağ Koleji öğrencilerinin 4’ü ilk 15’te 

28 öğrencinin kabul edildiği ÜYEP’e Ataçağ ve Çağfen’den 4 öğrenci seçildi.

Çağfen Koleji Müdürü Celal Songur ve öğretmenleri, Çağfen öğrencilerini bu başarılardan ötürü tebrik ederken, öğrencilerle gurur duyduklarını belirtti. Ataçağ Koleji Müdürü Vecdet Eryıldırım ve öğretmenleri ise büyük bir başarıya imza atan Ataçağ öğrencilerini tebrik ederek, büyük bir gurur duyduklarını, öğrencilerin bu başarılarının artması için her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.