6 Nisan’dan itibaren alanında uzman İşitme engelli eğitmenlerden Nilay Arslan, Mustafa Özdemir ve Kadri Çetinkaya tarafından dernek binasında başlayan işaret dili kursu ögrencileri, Temmuz ayında sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Katımcılara verilen eğitim sayesinde İşaret Dili’nde Sağır kültürü öğrenmek ve işitme engellilerle iletişim kurmayı ve bu konuda duyarlı bireyler yetiştirmek gerektiğini belirten yetkililer, Sertifika almaya hak kazanan öğrencilere başarılar dileriz ve işaret dili konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini belirttiler. ESKİED Başkanı ve üyeleri tarafından öğrencilere sertifikalar takdim edildi. 

Dernek tarafından oluşturulan Gençlik Meclisi 3-7 Eylül’de 1. Sezon Yaz Gençlik Kampı Muğla- Akbük Köyü’nde gerçekleşecek. Gençlik Meclisi’nde bulunan üyeler ile şehir dışından 18-35 yaş arası bireyler bu kampta buluşacak. Kamp alanında yapılması düşünülen eğlenceler; jeep safari, tekne turu holi boyası, ateş yakmak, yarışmalar, mangal ve çadır kurmak birçok etkinlik yapılacak.

Türk işaret dili temel eğitim kursu ve gençlik kampı başvuruları Arifiye Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi Biricik Apartmanı No: 31/5 adresinde, kurs kayıtları ve kamp başvuruları dernek binasına yapılacak.