Eskişehir'de okullarda koronavirüs vakaları artıyor. Son olarak Tepebaşı'ndaki Hürriyet İlkokulu'nda iki öğretmende koronavirüs tespit edildi. eskisehirpostasi.com'un edindiği bilgiye göre okul, tedbir amaçlı olarak iki hafta karantinaya alındı. Öğrenciler derslerine uzaktan eğitimle devam ediyor. 

Kentte Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de bir öğrencinin babası koronavirüse yakalandı. Kısa süre içinde öğrenciye de koronavirüs bulaştı. Öğrencinin dersine giren öğretmenler testten geçti. Sınıf karantinaya alındı. 

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan'ın aktardığı son bilgiye göre de Fatih Fen Lisesi'nden bir öğrencinin testi pozitif çıktı. Öğrenci ile aynı sınıfta olan 14 öğrenciye koronavirüs testi yapılacak. 

Önceki vakalar

Eskişehir'de normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte koronavirrüs vakaları yeniden tırmanışa geçti. Kentte son bir hafta içinde vaka sayıları arttı. Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi'nde bir öğretmende görülen koronavirüsün ardından altı okulda daha vakaya rastlandı.  

Edinilen bilgilere göre Suzan Gürcanlı Ortaokulunda bir yöneticide koronavirüs tespit edildi. Okulda önlemler artılırken, ayrıca Kutipoğlu Anaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Seyitgazi Çok Programlı Lisesi'nde bazı öğrencilerinin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Mihallıççık ilçesinde Hürriyet İlkokulu'nda da bir öğretmenin koronavirüse yakalandığı bildirildi. Okulda pozitif çıkan öğretmenin temaslı olan sınıfı karantinaya alındı.

ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde de bir öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. 

Eskişehir'de daha önce Dr. Halil Akkurt Ortaokulu'nda bir öğrencide pozitif vakaya rastlanmıştı. Öğrenci ile birlikte bir sınıf ve 7 öğretmenin tedbir amaçlı olarak karantinaya alındığı bildirilmişti.

Kentte daha önce de bazı okullarda koronavirüs vakaları görüldü. Yapılan açıklamalarda "H. Ahmet Kanatlı A.L.'de  1 öğrenci, Murat Atılgan Ortaokulu'nda 1 öğrenci, Hoca Ahmet Yesevi A.L.'de 1 öğrenci Covid, 18 öğrenci ve 1 öğretmen karantinada, Atatürk MTAL'de 3 öğrenci pozitif, Laçin Anaokulu'nda 1 öğretmen pozitif ve sınıf karantinada" açıklaması yapılmıştı.