Yapılan çalıştaya Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi akademisyenleri, okul müdürleri, öğretmenler ve Odunpazarı ilçesinde yer alan 110 okuldan öğrenci temsilcileri katıldı.

Eskişehir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen “Çocuk Çalıştayı” 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, çocuk odaklı gerçekleştirilen Türkiye’deki ilk Çocuk Çalıştayı olma özelliği taşıyor. 2023 Eğitim Vizyonunda amaçlanan ise; Çağın ve geleceğin becerileri ile donatılmış, donanımını insanlık hayrına sarf edebilen, bilime ve kültüre meraklı, ahlaklı ve duyarlı çocuk yetiştirmektir.

Çalıştay sırasından verilen bilgilere göre, “Bu çalıştayda eğitim politika ve amaçlarımızın odağı ve birincil öznesi olan öğrencilerimizin beklentilerini, hayallerini, hedeflerinin paylaşılması ve değerlendirilmesi amaçlandı. Çalıştay öncesi ön hazırlıklar yapılmış, Odunpazarı ilçesindeki temel ve orta öğretim düzeyinde 110 okulda yaklaşık 65 bin öğrencinin tek tek görüşü alınmış, onların gözünden eğitim, öğretim, başarı, ebeveyn, öğretmen gibi kavramlar, vizyon belgesindeki kararlar doğrultusunda incelenmiş, eğitimin odağı olan öğrencilerimizin doğrudan katılımları sağlanmıştır. Bu açıdan da, Türkiye’de ilk örneği teşkil ediyor" denildi.