Pandemi döneminde bilimden ve deneylerden uzak kalan çocukların bilimsel becerilerini arttırmaya yönelik düzenlenen atölyelerin yanı sıra öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunacak seminerler de Eskişehir Bilim Deney Merkezi tarafından düzenlenmekte.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi bölümünden Doç. Dr. Uygar Kanlı ile Zoom programı aracılığı ile düzenlenen “Toplum ve Bilim Arasındaki Uçuruma Bir Çözüm: Bilim İletişimi” isimli seminere ülkemizin çeşitli şehirlerinde görev yapan farklı branşlardaki 168 öğretmen katıldı.

Seminerde bilimsel bilgilerin çocuklara nasıl aktarılacağı ve toplumla kurulması gereken bilim dilinin nasıl olması gerektiği konuları tartışıldı. 

Seminere katılan öğretmenler yaklaşık 4 saati bulan seminerin kendileri açısından çok geliştirici olduğunu vurgulayıp Doç. Dr. Uygar Kanlı’ya ve Eskişehir Bilim Deney Merkezi ekibine teşekkür ettiler. Eskişehir Bilim Deney Merkezi’nden yetkililer çevrim içi öğretmen seminerlerinin devam edeceğini bildirdi.