LGS kapsamında yapılacak olan merkezi sınava az bir süre kala bazı hatırlatmalar yapan Müdür Cırıt "Bildiğiniz üzere 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak olan sınav saat 9.30’da başlayacağından saat 9.00’da okullarınızda hazır olmanız gerekiyor. Sınava gelirken yanınızda geçerli bir kimlik kartı, yumuşak uçlu kalem, kalemtıraş ve silgi bulunması yeterli olacaktır. İsteyen öğrencilerimiz etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede su getirebilecekler. İki oturum halinde yapılacak olan sınavın ilk oturumu 75 dakika sürecektir. 11.30’da başlayacak olan ikinci oturum ise 80 dakika sürecek olup sınav sonuçlarınız 30 Haziran 2021 Çarşamba günü açıklanacaktır. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak şartıyla okul binasında ve bahçede vakit geçirebileceksiniz" dedi.

Cırıt velilere de seslenerek açıklamasına şöyle devam etti;

"Pandemi sürecinde öğrencilerimize en büyük desteği sizler verdiniz. Biliyoruz ki en az öğrencilerimiz kadar yoruldunuz. Artık emeklerinizin karşılığını alma zamanı. Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda sınava girmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Sınav binalarını Covid19 tedbirleri kapsamında dezenfekte ederek, sınav anında çocuklarımızın ihtiyaç duyabileceği maske ve el dezenfektanlarını sınav salonlarımızda hazır bulunduracağız. Yine öğrencilerimizin sağlığını korumak amacıyla okul bahçelerine yalnızca öğrenciler ve sınav görevlileri alınacak. İçişleri Bakanlığının Liselere Geçiş Sınavı Genelgesi kapsamında 6 Haziran Pazar günü sınava girecek olan öğrenciler ile beraberindeki refakatçileri 07.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Ayrıca yine aynı saatler arasında kırtasiyeler de açık bulundurulacak. Yine sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında; 6 Haziran Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacak. 

Öğrencilerimizin sınavda iyi bir başarı elde etmesi, kuşkusuz hepimizin en büyük dileğidir. Bu anlamda sınava girecek olan öğrencilerimizin konsantrasyonlarının dağılmaması için, sınav süresince sessizlik için gereken hassasiyet ve duyarlılığın gösterilmesini tüm Eskişehir halkından önemle rica ediyorum. 

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlardan emek ve desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum"