Gelişimini hızla sürdüren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) açılacak bölümlere bir yenisi daha eklendi. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) uygun bulmasının ardından ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Yazılım Mühendisliği Bölümü ve Yazılım Mühendisliği Anabilim Dalı açılması kararlaştırıldı.

Teknolojinin günümüzde geldiği noktada yazılım mühendisleri, hayatımızın pek çok alanına giren bilgisayarlar ve akıllı cihazlarda kullanılan yazılımların tasarımı, programlanması, işletilmesi ve iyileştirilmesinde görev almaktadır. Bu nedenle Yazılım Mühendisliği günümüzün ve geleceğin önemli meslekleri arasında gösterilmekte.

Rektör Şenocak projelerini Eskişehir Ekspres'e açıklamıştı

2019 Kasım ayında Eskişehir Ekspres'e konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, üniversitede geleceğe yönelik yeni bölümler açmayı hedeflediklerini anlatmıştı.

Yazıişleri Müdürü Nevin Bulut Atak'a açıklamalar yapan Rektör Prof. Dr. Şenocak hedeflerini şöyle açıklamıştı; 

"Bio-Medikal bölümünü canlandırmak istiyorum. Üniversitemizin örnek gösterileceği bir bölüm olmasını istiyorum. Fen-Edebiyat Fakültesinde Aktüerya bölümü açmak istiyoruz. Buna ilişkin YÖK’e başvurumuzu yaptık. Yine Fen Fakültesi’nde Computer Science dediğimiz bilgisayar bilimleri bölümünü açmak istiyoruz. Bu bölüm, matematik tabanlı yazılım odaklı. Bu bölüm içerisinde de yapay zeka alanında da çalışmaların üretildiği bir bölüm olmasını hedeflemekteyiz. Bu bölümün açılaması için de YÖK’e başvurduk. Orta vade de Lojistik bölümü açmak da istiyorum. Lojistik bölümü ile ilgili çalışmalarımızda buradaki öğrencilerin daha çok Eskişehir’in demiryolu kümelenmesi dikkate alınarak demiryolu taşımacılığında lojistik eğitimi almasını hedefliyorum. Yüksek lisans programları ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Örneğin, havacılık bilimi ve teknolojileri alanında doktora programı açmak istiyoruz. Artık Türkiye’nin ihtiyaçlarına hizmet eden yeni bölümler açılması gerekiyor."