Sayısal puanla öğrenci alan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü’ne 543,8348 puanla Türkiye 546'ncısı Atakan Özyer yerleşti. Eskişehir Teknik Üniversitesi, bu yıl da en iyilerin tercihi oldu. İlk 5 binde 15, ilk 10 binde 16, ilk 20 binde 17 ve ilk 50 binde 176 öğrenci Eskişehir Teknik Üniversitesi bölümlerine yerleşmeye hak kazandı. Eskişehir Teknik Üniversitesi bölümlerine yerleşen öğrencilerin tercih sıralamalarına bakıldığında yüzde 20’sinin ilk tercihinde, yüzde 54’ünün ilk beş tercihinde, yüzde 80’inin ise ilk 10 tercihinde ESTÜ bölümlerini tercih ettiği görüldü. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Eskişehir Teknik Üniversitesi kontenjanları bir bölüm hariç yüzde 100 doluluk oranına ulaştı, ülkemizde 200’ün üzerinde üniversitenin olması ve marka üniversitelerin dahi kontenjanlarını doldurmakta zorlandığı düşünüldüğünde bu büyük bir başarı. Her ne kadar 2018 yılı itibarıyla yeniden yapılandırılmak üzere kurulan ve isim değişikliğine giden bir üniversite olarak gözüksek de köklü bir geçmişimizin oluşu, yetkinliği yüksek öğretim elemanlarımız ve güçlü altyapımızın bunun en büyük nedenlerindendir. Porsuk Meslek Yüksekokulumuzda bu yıl açtığımız ve ilk öğrencilerimizi aldığımız “İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü” programımızın da ilk yılında yüzde 100 doluluk oranıyla eğitime başlayacak olması ayrıca memnuniyet verici. Bu programımız çıktıları mezunlarımızın da havacılık sektöründeki nitelikli ara eleman ihtiyacına büyük ölçüde hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin 2020 YKS tercihlerinde üst sıralarda yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Döğreoğlu, üniversiteye yeni yerleşen öğrenci ve ailelerine şöyle seslendi:

“Üniversitemize yeni katılan sevgili gençler ve değerli aileleri: Bize güvendiğiniz ve bizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Öncelikle Eskişehir Teknik Üniversitesi ailesine katıldığınız için hepinizi yürekten kutluyor, Üniversitenize hoş geldiniz diyorum. Öğrencilerimizin geleceği bizler için önemli ve değerli. Bizler Eskişehir Teknik Üniversitesi çalışanları olarak bu sorumluluğu büyük bir memnuniyetle ve onurla kabul ediyoruz. Başka alacağınız mesleki eğitimden küresel ölçekte tercih edilen ve nitelikli bir birey olarak mezun olmanızın yanı sıra; yaşama ve yaşadığı dünyaya saygılı, farkındalığı yüksek ve etik değerlere duyarlı bir insan olarak yetişebilmeniz için her türlü imkânı sağlayacağımıza emin olun. Sizlerin de kendiniz için, aileleriniz için, Üniversiteniz için, ülkemiz ve dünyamız için yılmadan, yorulmadan çalışacağınıza yürekten inanıyoruz”