Eskişehir'in merkezi Tepebaşı ilçesindeki Hürriyet İlkokulu ÜYEP 2. sınıf öğrencileri Eymen Güler ve Muhammed Ali Öztürk, Kanada merkezli internet ortamında düzenlenen ve farklı ülkelerden 7 bin 328 öğrencinin katıldığı "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda dünya birincisi olmayı başardılar.

"Çok sevinçliyiz"

Eskişehir ve Türkiye’yi temsil ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Eymen ve Muhammed Ali, "Bu başarıdan ötürü çok sevinçliyiz. Desteklerinden ötürü öğretmenimize, okul müdürümüze, ailelerimize ve bizi ağırladığı için İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt'a teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

"Bize bu gururu yaşattılar"

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, başarıları ile gururlandıran Eymen ve Muhammed Ali'yi, ailelerini, öğretmeni Özlem Erten'i ve Hürriyet İlkokulu Müdürü Defne Akman'ı makamında kabul ederek kendilerini tebrik etti, çeşitli hediyeler verdi. Cırıt, "Eymen ve Muhammed Ali ailelerinin ilgisi ve öğretmenlerinin katkısıyla birlikte dünya 1'nciliğini kazanarak, bizleri gururlandırdılar. Öğrencilerin gayretli ve planlı çalışmaları sonucunda bu başarının geldiğini gördük. Ben burada ailelerinin, öğretmenlerinin ve okulun desteğiyle birlikte güzel bir başarıyı Türkiye'ye yaşattığı için Eymen ve Muhammed Ali'ye teşekkür ediyorum. Ailesini ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum" dedi.