Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ödüle hak kazanan öğrencilere ödüllerini verdi. 

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenledi.

Bu yıl final yarışmasına katılan; Tepebaşı Özel Eskişehir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Arda Uzunoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı alanında “Edebi Zeka” isimli projesiyle birincilik elde etti.

Yarışmada, Odunpazarı Özel Eskişehir Yeni Çizgi Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Halid Yıldırım, Teknolojik Tasarım alanında “Kapasitesi Ve Kabiliyeti Genişletilebilir Dört Ayaklı Modüler Robotik Araç (Robot Köpek) Tasarımı” isimli projesiyle üçüncülük, Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencisi Beril Kurban, Biyoloji alanında “Nanopartiküler İlaç Adayı Olarak Elemi Ve Servi Uçucu Yağlarının Akciğer Kanseri Üzerindeki Etkinliklerinin In Vitro Araştırılması” isimli projesiyle teşvik, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri İlayda Kandilci ve Arda Polat, tarih alanında “Gazete Haberlerinde Koleradan Covid-19'a Yüzyıllık Bir Karşılaştırma: Eskişehir Örneği (1910-1912, 2020)” isimli projesiyle teşvik ödülü aldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Yarışmaya katılıp ödül kazanan öğrencilerimizi, desteklerini esirgemeyen ailelerini, danışman öğretmenlerini ve okul yöneticilerini tebrik eder, başarılarının daimi olmasını temenni ederiz" denildi.