Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında iş birliğine imza atıldı. 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Durna Gülşen katıldı. 

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Olgunlaşma Enstitüsü’nün 60 yıldan bu yana öz kültürümüzde önemli bir yeri olan Türk El Sanatları’nı araştırarak özelliklerini koruyup geliştiren, günümüze çağdaş yorumlar getiren ve gelecek kuşaklara miras bırakmayı amaçlayan bir eğitim anlayışı içerisinde olan önemli bir kurum olduğunu vurguladı. Olgunlaşma Enstitüsü’nün hem iki yıllık eğitim veren hem de sertifika eğitimi ile sektörün gereksinim duyduğu alanlarda ara eleman yetiştirerek katma değer ürettiğini de sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Olgunlaşma Enstitüsü hem şehrimizin hem de ülkemizin önemli eğitim kurumlarından biri. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı bu güzide kurumumuz Türk kadınının daha iyi bir eğitim alması, ev ekonomisi alanında daha iyi yetişmiş bireyler olması ve ekonomik güçlerini kazanması konusunda her türlü eğitim faaliyetlerini de sürdürmektedir. Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümümüz ise hem tekstil tasarımını hem de modayı bir arada harmanlayarak verdiği teknoloji tabanlı eğitim sayesinde sektöre alanında yetkin mezunlar kazandırmak konusunda eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bu bağlamda Olgunlaşma Enstitüsü ile Eskişehir Teknik Üniversitesi arasındaki iş birliği kapsamında yapılacak dayanışmalar eğitim–öğretim kalitesinin artırılmasında, projeler geliştirilip yürütülmesinde; daha da önemlisi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesinde önemli rol oynayacaktır. İmzalayacağımız protokolün çıktı üreten, etki düzeyi yüksek projelerin başlatılması ve yürütülmesine ve daha da önemlisi sürdürülebilir bir iş birliğinin başlangıcına vesile olması dileğiyle hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise iki kurum arasında imzalanan protokolün Eskişehir’e ve ülkemize yararlı olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı’nın dışa açılan penceresi olduğunun altını çizen Genel Müdür Büyük, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü yediden yetmişe vatandaşa dokunduğumuz, temas ettiğimiz bir genel müdürlüktür. Bu açıdan hem kurs hem de kursiyer sayılarının arttırılması konusunda hem kursların niteliğinin ve niceliğinin yükseltilmesi konusunda illerimizdeki Üniversitelerden istifade ediyoruz. 12 Ekim’de tanıtımını yaptığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın desteklediği “Olgunlaşma Enstitülerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamında olgunlaşma enstitülerimizin ivme kazanmasını bekliyoruz. Halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri olarak pandemi sürecinde devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu maskeden dezenfektana, cerrahi önlüklerden masa örtülerine kadar üzerimize düşeni yaptık. Ben bu protokol ile Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nin bugüne kadarki başarısının daha da artacağına inanıyorum. Çünkü Üniversiteler bizim kültürel ve sosyal hayatımıza ivme kazandıran en önemli kuruluşlardır. Bu nedenle, üniversiteler ve bünyelerinde bulunan akademisyenlerin bizlere katkı sağlayacağı inancı ile olgunlaşma enstitüleri ile üniversitelerin iş birliklerinin arttırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Törende daha sonra işbirliği anlaşmasına imza koyuldu ve sonrasında tören sona erdi.