Alkan, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘2020-2021 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören veya görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ’, Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Buna göre,  MEB sayısı bir buçuk milyon olan özel okullardaki belli sayıda  çocuğa  ortalama 4000-5000 TL. arasında destek verecek. Desteklerle öğrenci ve velilerin özel okulları tercih etmesi teşvik edilmektedir. Destek için gereken kaynak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanacak olması bizleri hayrete düşürmektedir. Bu günlerde Eskişehir de dağıtılan ve talebi karşılamayan tabletleri tartışıyoruz. Bu teşvik paraları ile MEB, Eskişehir'de 5 yoksul çocuğa daha tablet vermekten vazgeçmiştir" dedi. 

"Neden teşviklere devam kararı alındı?"

Alkan, özel okullara verilen destekle ilgili şu soruları yöneltti, "Bütçeden özel okullara ayrılan bu paralar asgari ücretlinin, yoksul emekçinin çocuğuna daha az hizmet anlamına gelmektedir.

Net olan sorular ortadır:

Devlet okullarına ödenek göndermeyen MEB,  bundan sonra  velilerden daha fazla para mı  toplayacaktır?

Özel okullara gösterilen ayrıcalık neden devlet okullarından esirgenmektedir? 

Pandemiyi fırsat bilerek devlet eliyle eğitim özelleştirilmekte midir? 

2019 Bütçesini savunurken Bakanımız bu teşviklerin bir daha verilmeyeceğini söylemişti.  Neden teşviklere devam kararı alınmıştır? 

Eğitim Sen olarak kamusal eğitim hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Salgın koşullarında devlet okullarının sağlık açısından güvenli ve hazır olması için yeterli ödenek gönderilmesi MEB’in temel hedefi olmalıdır"