Anneannesi Şengül Uzun’ın sınava hazırlık sürecinde kendisinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Selahattin Yağız Gülmez, çok fazla soru çözerek sınava hazırlandığını söyledi. Boş zamanlarında evde kitap okuduğunu, anneannesi ile birlikte kutu oyunları oynadığını aktaran Yağız Gülmez, oynadıkları oyunları Çakırözer’e anlatarak, “Son aylarda günde 300-350 soru çözerek sınava hazırlandım. Gecelere kadar çalıştığım oldu. Sınava çalışırken anneannem bana hep moral kaynağı oldu. ‘Hadi yavrum birinci olacaksın, güzel oğlum’ diyerek ben ders çalışırken bana destek verdi. Boş zamanlarımda da anneannemle oyun oynayarak dinledim. Ders çalışma aralarında hep benim yanımda oldu. Hala da oynuyoruz. Bazen o kazanıyor, bazen ben kazanıyorum. Bazı oyunları oynamayı anneannemle birlikte öğrendim. Anneannemin güzel dilekleri ve duaları ile sınava hazırlandım. Hayalim doktor olmak” dedi. 

"TORUNUMLA GURUR DUYUYORUM": Yağız Gülmez’in başarılarıyla gurur duyduğunu aktaran anneanne Şengül Uzun ise “Torunum Yağız ile gurur duyuyorum. Yağız çok başarılı bir çocuk. İlkokula başladığı tarihten itibaren girdiği tüm sınavlarda, yarışmalarda hep birinci oldu. Bir sürü madalyası var. Onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.  

"ESKİŞEHİR’İ GURURLANDIRDINIZ": Çakırözer, sınavda tüm soruları yanıtlayarak 500 tam puanı alan Eskişehirli Türkiye birincileri ve ailelerini kutlayarak, “Sizler başarınızla tüm Eskişehirlileri gururlandırdınız. İleride daha büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Size, sizleri yetiştiren ailelerinize ve öğretmenlerinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.  

Eskişehir’in ve Eskişehirlilerin öteden beri eğitime çok önem verdiğini anımsatan Çakırözer, “Yağız, Sahra, Kerem ve Mert’i bir kez daha kutluyorum. Şimdiden hem onları hem de LGS’ye giren tüm öğrencilerimizi kutluyorum, başarılar diliyorum. Umarım şehrimizden her yıl onlarca, yüzlerce Yağız, Sahra, Kerem ve Mert çıkarır, böylece ülkemizin eğitim seviyesini daha da üst sıralara çıkarırız” dedi.