Koronavirüs Bilim Kurulu bu kez 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı için toplandı. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. 

Toplantının ardından Sağlık Bakanlığı tavsiye kararını yazılı olarak açıkladı. 

Sağlık Bakanlığı, 'okullarda yüz yüze eğitim en az bir ay başlatılmamalı' yönünde tavsiye kararını açıkladı.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kameraların karşısına geçerek alınan kararı duyurdu.

Bakan Selçuk, okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını ifade etti, yüz yüze eğitimin ise 21 Eylül'de başlayacağını kaydetti. 

Bakan Selçuk "'31 Ağustos 2021 tarihinde okulları uzaktan eğitim ile açıyoruz. 21 Eylül'de aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime de karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek" dedi. 

Özel okulların durumu ne olacak?

Bakan Selçuk: "Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek." açıklamasında bulundu. 

"Bilim Kurulu karar verecek"

Bakan Selçuk "Hangi yaş grubunun okula ne zaman başlayacağını Bilim Kurulu karar verecek. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak" dedi. 

Selçuk şöyle konuştu: 

"Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek. Sınava giren öğrencilerimizle ilgili müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmalarında planlamalar yapılıyor Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum"

Sağlık Bakanlığı'nın tavsiye kararı neydi?

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bilim Kurulu’nun gündeminde öne çıkan, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim süreçlerinin hangi şartlarla yürütüleceği konusuydu. Bu konudaki öneri, yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi yönündedir" dedi.