Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortaklığıyla sunulan “I Learn and Get Beyond My Limits (Öğreniyorum ve Sınırlarımı Aşıyorum) başlıklı proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer görüldü. Avrupa Birliği Erasmus +2020 Programı Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA204) proje teklif çağrısına istinaden sunulan projede ESOGÜ adına Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) yer alacak. Proje ile otizmli ve zihinsel yetersizliği bulunan bireylerin afet ve acil durumlar karşısında doğru davranış şekillerini öğrenmelerine yönelik eğitim içeriklerinin hazırlanarak dijital ortamda kullanıcılara sunulması hedefleniyor. 

Uluslararası işbirliğinin tesis edildiği projede Türkiye’den ESOGÜ, Eskişehir AFAD, Yersis Analiz Modelleme Eğitim Danışmanlık Hizmetleri, Tohum Otizm Vakfı ve Türkiye Down Sendromu Derneği yer alırken İtalya, Belçika ve Kuzey Makedonya’dan da alanında uzman üniversite, kuruluş ve STK’lar bulunuyor.

ESOGÜ’nün bir projesine de daha AB'den destek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Mekatronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Gürgen’in yürütücülüğünü üstlendiği, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden Arş.Gör.Dr. Mehmet Alper Sofuoğlu ve Doç.Dr. Melih Cemal Kuşhan’ın ise araştırma ekibinde yer aldığı “Educational Development for Sustainable and Eco-friendly Cork Composites in Aerospace Applications (Havacılık ve Uzay Uygulamalarında Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Mantar Kompozitleri Kullanımı için Eğitimsel Gelişim)” adlı proje “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı" tarafından desteklenmeye değer görüldü. Ülkemizden yapılan 141 adet başvuru içinden 19 projenin desteklendiği süreçte, ESOGÜ en yüksek puanı alan ilk 5 üniversite içinde yer aldı. 269.045,00 Euro bütçe ile desteklenen ve yürütücülüğünü ESOGÜ’nün yapacağı havacılık ve uzay uygulamalarına yönelik bu projede, Portekiz, İspanya, Polonya ve Litvanya’dan birer üniversite ve yine Portekiz’den bir sanayi kuruluşu yer alıyor.