Yunus Emre Yerleşkesi Akademik Kulüp’te düzenlenen toplantıya Rektör Çomaklı’nın yanı sıra İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erhan Eroğlu ve Basın Yayın Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel, Eskişehir’de bulunan ulusal ajans temsilcileri, gazete sahipleri ve yayın müdürleri katıldı.

''Devlet, bayrak çizgim net...''Bayrağa hakaret etmeyen, devleti ezmeyen herkesle işbirliği yapacaklarını belirten Rektör Çomaklı, “Benim devlet, bayrak bir çizgim var net. Bu herhangi bir duygusallıktan değil, somut yaşadığım bir olaydan dolayı ben bu çizgiyi çok net çekmiş bulunmaktayım. Bu beni çok net etkilemiş bir olaydır. Afrin’de ziyaretlerde bulunuyoruz. Dönüşte aracın durdurulmasını istedim. Bayrak sallayan çocuklar var. Savaş ortamı orası biliyorsunuz. Yanımızda çocukların yiyebileceği şeyler götürmüştük. Çocukların babası geldi yanımıza, ‘Çocuklar bizi sevdiğinden mi bu bayrağı sallıyor, yoksa korktuklarından mı’ diye sordum. Keşke sevdiklerinden deseler diye aklımdan geçiriyorum o arada. Çünkü biz onları korkutmak için oraya gitmiyoruz. Yanımıza gelen adam, ‘Senin vatanın var mı’ diye sordu. Ben var tabi ki dedim. ‘Benim de vatanım var’ dedi. Aramızda bir fark var, senin bayrağın var benim yok dedi. Bir tek siz bizden bir şey istemediniz Devlet teşkilatı olarak dedi. Çocuğum oldu, nüfus teşkilatımız yok isminin yazılı olacağı diye söyledi, bayrak logosu olan bir kayıt yok dedi. Bayrak çok önemli dedi. Bayrağınız bizim için güvence, biz sizden korkmuyoruz, size karşı sevgi ve saygı besliyoruz dedi. Bir iki ay bu durumun etkisinden çıkamadım. Bayraksızlığın sonucunu orada somut bir şekilde gördüm. Bayrak olmayınca yaşanan çaresizliği gördüm. Gördüklerimden dolayı da bu çizgiyi çekmiş durumdayım. Çok katı bir bağlılığım var. Bayrağa hakaret etmeyen, devleti ezmeyen herkesle her şeyi yaparız, sağcı solcu fark etmez. Baş başa kavga ederiz, ama sonra barışırız” diye konuştu. 

''Yerel basın en cesur kesim''Yerel basın ile üniversite işbirliğinin önemine değinen Çomaklı, “Yerel basının üniversiteye çok katkısı olacağını düşünüyorum. Yerel basın en cesur kesimdir. Kampüste etkinliklerimiz olacak. Yerel, bir eğitim merkezi aslında. Öğrencilerimiz sizin aranızda öğrenecekler. Yerel basının tecrübelerini öğrencilere aktarmamız lazım. Öğrencilerimiz ailelerin bize teslim ettiği melekler. Bizim öğrencileri kendi alanlarında geliştirmemiz lazım. Yerel basının üniversitemizde olmasını istiyoruz. Sizden uzak durmak istemiyoruz. Bizim en net halimizi gösterecek olan yerel basın. Öğrencilerimiz yerel basınla tanışsın istiyoruz. Bu çalışmayı somut bir şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Öğle yemeği ile son bulan toplantı sonrası Rektör Çomaklı, basın mensuplarından basın-üniversite işbirliği ile ilgili projeleri kendilerine sunabileceklerini ifade etti. ESKİŞEHİR EKSPRES