AÜ Açıköğretim Sistemi tarafından Türk dilini ve kültürünü dünyanın dört bir yanına yaymak amacıyla hayata geçirilen "Ana-Dil: Türkçe" projesinde görev alan ekip, AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan'ı makamında ziyaret etti.

Gündoğan, kabulde yaptığı konuşmada, yıllardır hayalini kurdukları "Ana-Dil: Türkçe" projesinin tamamlanmasıyla Türkiye'ye ve Türkçe'ye önemli katkılar sağlayacaklarını vurguladı.

Bu projenin bir ekip işi olduğuna dikkati çeken Gündoğan, şunları kaydetti: 

"Balkanlar'da, Batı Trakya'da ve Avrupa ülkelerinde Türkçe'ye karşı ilgi var. Burada yaşayan pek çok insan Türkçe öğrenmek istiyor. Bu nedenle Türkçe öğreniminin de üniversitelerin asıl görevleri arasında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Anadolu Üniversitesi, herhangi bir talep olmaksızın bu projeyi kendisine bir görev edinerek çalışmalara başladı. 'Ana-Dil: Türkçe', gerçekten herkesin ilgiyle takip edebileceği bir proje ve bu noktada gayet olumlu dönüşler alıyoruz. Projemizi yakından takip edenler Anadolu Üniversitesi olarak önemli bir açığı fark ettiğimizi ve ilerleyen günlerde de bu projeyi geliştirmeye yönelik önemli adımlar atmamız temennilerini de bizimle paylaşıyor. Bu projeyi artık bir görev edindik. Projenin tamamlanmasının ardından, bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracağımıza da yürekten inanıyorum." 

Prof. Dr. Gündoğan, proje ekibine teşekkür belgelerini takdim etti.

Ziyarette, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney de hazır bulundu.