Eskişehir’e kurulması planlanan teknik üniversite TBMM Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan geçti.

Komisyon toplantısında, bölünecek üniversiteler arasına Anadolu Üniversitesi'nin de eklenmesi önerilmişti. 

Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi.

Buna göre Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin kurulması yolunda önemli bir adım atılmış oldu. 

Komisyonda kabul edilen önergeyle Anadolu Üniversitesi'nin bölünmesiyle Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bölünmesiyle Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bölünmesiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulması kabul edildi.

Tasarıyla Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi adlarıyla 16 devlet üniversitesi kuruluyor.

Kararı AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay "‪TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda an itibari ile Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmiştir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" ifadeleriyle duyurdu.