Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ileten Vali Çakacak, Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de "Başöğretmen" unvanı alması ile 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Vali Çakacak, kutsal bir görevi yerine getiren tüm öğretmenlerin 'Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Toplumumuzun şekillenmesinde, Cumhuriyetin ve Türk Milli kültürünün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerin büyük bir rolü olduğunu kaydeden Vali Çakacak, "Öğretmenlerimiz, saygıyı ve sevgiyi en çok hak eden değerlerimizdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletine hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstünü yakalamak için bilginin ve eğitimin önemi giderek artmaktadır. Bundan dolayıdır ki; hür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, güven sahibi, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine ve milletine bağlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, çok okuyan ve sorgulayan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden ve bundan da öte bilim ve teknolojide üretebilen bireylerin yetişmeleri öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir." dedi.

Evrensel ve yerel kültür mirasının iletilmesinde aracı rolü üstlenen öğretmenliğin önemine dikkat çeken Vali Çakacak, "Öğretmenlik mesleği, emek, özveri, sabır, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Bu açıdan düşünüldüğünde maddi olarak ölçülemeyecek kadar, özgün, değerli ve özel bir meslektir.  Çocuklarımızı eğiterek bu kutsal vazifelerini yerine getiren, onlara yeni ufuklar kazandıran ve içlerindeki cevheri ortaya çıkaran öğretmenlerimiz; Türk Milletinin geleceğin dünyasındaki en güçlü şekilde var olmasının teminatıdır." diye konuştu.

Öğretmenliği; hiç sönmeyen bir ışık gibi kendini asla tüketmeyen, toplumu aydınlattıkça kendini yücelten kutsal bir meslek olarak nitelendiren İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt ise, yeni nesillerin iyi yetiştirilmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade etti. 'Öğretmenler Günü'nde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Müdür Cırıt konuşmasının sonunda, ziyareti kabulden dolayı Vali Çakacak'a teşekkürlerini iletti.