Eskişehir'de 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi, öğrenciler karnelerini aldı. Öğrenciler iki hafta sürecek tatilin ardından 4 Şubat'ta tekrar ders başı yapacak. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt yarıyıl tatili dolayısıyla öğretmenler, öğrenciler ve veliler için bir mesaj yayınladı.

Cırıt, öğretmenler için "Sizler, nesiller inşasında liderlik yapan kişilersiniz, büyük bir vazife şuuru ile görevinizi yürüterek kutlu mesleğimizi icra etmektesiniz. Geleceğin büyük Türkiye’si sizin gayretlerinizle şekillenmektedir. Bu fedakâr emeklerinizi yürekten kutluyor, hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum" derken, öğrencilere de "Tatilde; bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi mekânları, müzeleri, kütüphaneleri gezin. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte zaman geçirin, sportif, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılın ve kitap okuyun. Arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirin, bol bol dinlenin" diye seslendi. 

Cırıt, mesajında veliler için de "Unutmamalıyız ki oyun, çocuğun en önemli işidir. Yetişkinler olarak mesleklerimiz bizler için ne kadar önemliyse, oyun da çocuklarımızın hayatında o kadar önemlidir. Hatta oyun çocuğun mesleğidir diyebiliriz. Bu tatil sürecinde ve bütün hayatları boyunca bunu da dikkate almanızı diliyorum" ifadelerine yer verdi.